'Dat zijn we aan heel Feyenoord verplicht'

Feyenoord speelde eerder op de dag gelijk tegen Vitesse (1-1). De ploeg van vertrekkend trainer Giovanni van Bronckhorst verzuimde met name in de eerste helft het verschil in kwaliteit om te zetten in doelpunten. De Rotterdammers kwamen dan ook meer dan verdiend op voorsprong. De jonge middenvelder Orkun Kökçü scoorde vlak voor rust de enige Rotterdamse treffer. Vitesse kon daar weinig tegenin brengen. Vlak na het begin van de tweede helft kwamen de Arnhemmers uit het niets op gelijke hoogte en dat bleek ook het eindresultaat te zijn. 'Onterecht', is Jordy Clasie van mening. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt Clasie het volgende: 'Als je naar de hele wedstrijd kijkt is dat niet terecht. In de tweede helft was er een periode dat Vitesse beter ging spelen en kansen creeërde, maar ik vond ons over de hele wedstrijd een betere ploeg.' De jonge Feyenoord-huurling vervolgt: 'We kwamen vaak tot een goede opbouw en zetten goede aanvallen op. Jammer dat de laatste pass een aantal keer de nauwkeurigheid miste, anders was de score in de eerste helft veel hoger in ons voordeel geweest. Gelukkig scoren we de welverdiende treffer vlak voor rust, maar geven het vlak daarna weer weg. Je haalt een ploeg eigenlijk in de wedstrijd door een goal weg te geven en vanaf dat moment hadden we het heel moeilijk.' Door het gelijkespel van Feyenoord én AZ, zal de strijd om de derde plek worden voortgezet. 'Ook dat is jammer', vindt Clasie. 'Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we het als ploeg nalaten om de afstand met AZ te vergroten. Natuurlijk zal het tot de laatste speeldag spannend blijven, maar wij zullen er alles aan doen om als derde te eindigen. Dat zijn we aan heel Feyenoord verplicht.'