Van Bronckhorst: 'In de slotfase kan het duel alle kanten op met de kansen die er waren'

Giovanni van Bronckhorst zag zijn Feyenoord vandaag met 1-1 gelijkspelen in Arnhem. De Rotterdammers gaven in de tweede helft de dikverdiende voorsprong weg en wisten het daarna niet meer om te draaien. Van Bronckhorst is daarom ook tevreden over de eerste helft, maar kritisch over de tegengoal. ‘De eerste helft speelden we goed, Vitesse kreeg geen druk op ons. We kregen genoeg kansen om te scoren en gelukkig doen we dat ook in de fase voor rust. Na rust maak je het jezelf moeilijk door die goal te snel weg te geven. In de slotfase kan het duel alle kanten op met de kansen die er waren.’ Aldus Van Bronckhorst bij Foxsports. Volgens Van Bronckhorst speelde Feyenoord goed, met name het middenveld waarbij Orkun Kocku kon excelleren. De jonge middenvelder maakte de 0-1. Van Bronckhorst was blij met de manier de jongeling zich presenteerde. ‘Met name Jens en Jordy waren belangrijk gezien de speelwijze van Vitesse. Je zag ook dat we in balbezit goed gebruik kunnen maken van Orkun. Je zag alleen wel dat hij na 70 minuten op was en gewisseld wilde worden.’ De teleurstelling bij Van Bronckhorst zit hem met name in het feit dat Feyenoord de voorsprong zo snel weggeeft. ‘Als je zoveel energie in de wedstrijd stopt om op voorsprong te komen, dan is het zonde dat je die voorsprong zo snel weer weggeeft. We hebben onszelf ook vergeten te belonen met het aantal kansen dat we hebben gecreëerd.’