Feyenoord speelt na spannende slotfase gelijk tegen PSV

Feyenoord speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd in Eindhoven tegen de huidige koploper en regerend landskampioen. Van dat laatste was vanaf de eerste balomwenteling niets te zien. Feyenoord begon de wedstrijd met de intentie om de volle buit mee te nemen naar Rotterdam. Trainer Giovanni van Bronckhorst had daar opvallend gekozen om Nicolai Jørgensen in de punt van de aanval te positioneren ten faveure van sterspeler Robin van Persie. Hij gaf daar zelf aan dat hij altijd de intentie had om met één spits te spelen. Het versterkte middenveld overrompelde daarmee PSV die met 4 aanvallers waren aangetreden in de vorm van Perreiro, Bergwijn, Lozano en De Jong. Waar PSV veelal de mogelijkheid zocht om voorin druk te zetten voetbalde Feyenoord zich makkelijk onder de druk uit. Met name vanwege de backs, Verdonk en Martina die zich veelal vrij konden aanbieden. Hoewel de Rotterdammers dus sterk speelden leidde dit niet direct tot grote kansen en was het zelfs PSV die tot de eerste kans van de wedstrijd kwam. Feyenoord liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en voetbalde onverstoord door. In de 14e minuut is dan toch de eerste grote kans van Feyenoord, maar Steven Berghuis kwam niet tot een schot. Het veldoverwicht van Feyenoord begon zich steeds verder tot uiting te brengen in kansen voor de club uit Rotterdam. Echter niet voordat PSV nog een grote kans krijgt met Luuk de Jong die 1 op 1 is gezet door Steven Bergwijn. De aanvaller miste echter de scherpte door een snel uitkomende Vermeer om echt gevaarlijk te worden. Wat ook meteen het laatste wapenfeit voor PSV is in de eerste helft. Feyenoord rijgt de kansen aaneen en vergeet zichzelf te belonen een schot van Vilhena wordt echter makkelijk gepakt door Jeroen zoet, waarna de voorzet van Larsson simpel uit de lucht geplukt kon worden. Hierna volgen nog schoten van Toornstra en Jorgensen en een kopbal van Jan-Arie van der Heijden. Dat PSV de rust met 0-0 haalde mag daarom opmerkelijk genoemd worden. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks met na enkele minuten een grote kans voor Jørgensen. Donkere wolken leken zich over Eindhoven te trekken toen Sven van Beek met een harde tackle Lozano afstopte. Scheidsrechter van dienst Dennis Higler trok hier nog de gele kaart, maar was slechts 2 minuten later toch genoodzaakt rood te trekken voor de verdediger. Na een stuiterbal die door Van der Heijden wordt gemist, duikt ook Van Beek onder de bal door, waardoor PSV-aanvaller Steven Bergwijn recht op keeper Vermeer af lijkt te kunnen. De verdediger houdt vervolgens de doorgebroken Bergwijn even vast en moet daarbij de snel uitgekomen Vermeer over het hoofd hebben gezien. Sam Larsson is vervolgens het kind van de rekening en moet plaats maken voor Bart Nieuwkoop. Het spelbeeld lijkt nog niet te veranderen in eerste instantie en Feyenoord komt na 70 minuten verdiend op voorsprong. Na een sterke actie van Nicolai Jørgensen haalt de spits zelf uit van buiten de zestienmeter en weet via de binnenkant van de paal Jeroen Zoet te verschalken. Erg lang kunnen de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong want na een voorzet van Gakpo weet Lozano voor Verdonk te kruipen en al vallend de 1-1 binnen te tikken. Na de gelijkmaker lijkt PSV het geloof in een goed resultaat terug te hebben gevonden wat resulteert in een stormloop van de Eindhovenaren. In de slotfase grijpt Van Bronckhorst nog in door Toornstra te wisselen voor extra verdediger Ridgeciano Haps. PSV krijgt nog enkele grote kansen, maar Kenneth Vermeer groeide uit tot de held van de wedstrijd door met een aantal uitstekende reddingen Feyenoord op de been te houden.