Feyenoord heeft zeker kans: 'Ze vertrokken als laatste met drie punten uit Eindhoven'

Feyenoord heeft zeker kans: 'Ze vertrokken als laatste met drie punten uit Eindhoven'

Voetbal International blikt vooruit op de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord komend weekend. In het Philips Stadion staat veel op het spel, zowel in de titelrace als de strijd om de derde plek.


PSV liet in de tweede seizoenshelft al flink wat steken vallen. Er werd drie keer gelijkgespeeld, waardoor het aantal verliespunten nu al evenveel is als in de gehele eerste seizoenshelft. Toch zijn de Eindhovenaren haast onverslaanbaar in eigen huis. Op 18 september 2016 leed PSV de laatste nederlaag in Eredivisieverband. Saillant detail is dat de tegenstander van destijds Feyenoord was.

De wedstrijd tegen PSV kan worden gezien als generale repetitie voor de halve finale in de beker tegen Ajax. Bovendien moet er met een schuin oog naar beneden worden gekeken. De opmars van AZ heeft de strijd voor de derde plek weer open gegooid. Verliest Feyenoord de derde plek en wint het niet de beker, dan moet de club in de play-offs spelen voor Europees voetbal.

Feyenoord moet tegen PSV in ieder geval tot de laatste seconde scherp blijven. De thuisploeg scoorde namelijk dit seizoen al negen keer in de 90e minuut of later.

Lees meer over:

Discussieer mee! 3 reacties

Gast6766885780

Je plaatst een bericht als Gast6766885780