Feyenoord volledig gefileerd aan VI-tafel: 'Hoe is dit in godsnaam mogelijk?'

Feyenoord verloor afgelopen zondag met 1-0 van FC Groningen. Bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside besprak René van der Gijp de nederlaag van de Rotterdammers. 'Het Feyenoord van nu gaat de Europacup niet winnen', grapt Van der Gijp, die met verbazing heeft zitten naar de wedstrijd. 'Je ziet dingen waarvan je denkt: 'Hoe is dit in godsnaam mogelijk?'. In de blessuretijd van de eerste helft krijgen ze nog een vrije trap, maar dan brengen ze meteen de rechtsback in de problemen en die speelt dan weer door naar de keeper, die de bal vervolgens naar de tegenstander passt.' Van der Gijp heeft ook geen begrip voor de tactische keuzes van hoofdtrainer Van Bronckhorst: 'Hoe kun je nou in godsnaam Toornstra op linksbuiten zetten?', vraagt de oud-voetballer zich af. 'Hij moet blijkbaar spelen', voegt Johan Derksen toe, die meerdere spelers slecht vond spelen. 'De slechtste was Clasie. Ik heb nooit begrepen waarom ze die hebben teruggehaald', vertelt hij. 'Hij verliest alle sprints en hij komt nooit over de middellijn. Het is echt schrijnend wat die jongen presteert. In de interviews zegt hij dat ‘we’ alle duels verliezen, maar hij moet meer naar zichzelf kijken. Deze jongens hebben totaal geen zelfkritiek.'