'Ik werd absoluut niet vrolijk van het voetbal, moet ik eerlijk zeggen'

'Ik werd absoluut niet vrolijk van het voetbal, moet ik eerlijk zeggen'

Feyenoord staat een aantal belangrijke wedstrijden te wachten, Willem van Hanegem is aan tafel bij VTBL zeer kritisch over deze wedstrijden wanneer hem gevraagd wordt over de kansen van zijn club. “Ik werd absoluut niet vrolijk van het voetbal, moet ik eerlijk zeggen.”


Giovanni van Bronckhorst noemde in eerdere interviews deze wedstrijd al één van de slechtste wedstrijden onder zijn leiding. Feyenoord won slechts 3 uitwedstrijden dit seizoen en dit heeft toch echt met mentaliteit te maken. “Hoe kun je nou met z’n vijven op één rij spelen?” Toornstra, die niet de favoriete speler is van de voormalig middenvelder, viel de wedstrijd tegen Groningen niks te verwijten. “Toornstra kan de bal nergens kwijt, je hebt geen optie want je kan hem nergens kwijt, maar dan zegt niemand uit de ploeg, kom eens op het middenveld spelen.”

De rol van de trainer is volgens Van Hanegem hierin niet belangrijk. “De trainer maakt de opstelling en zet die jongens neer, maar de spelers moeten elkaar beter maken.” “Dat is toch juist heel triest”, aldus Willem van Hanegem over hoe belangrijk trainers zich in het hedendaagse voetbal vinden.

Discussieer mee! 15 reacties

Gast3053570603

Je plaatst een bericht als Gast3053570603