'Trainer van Feyenoord is meer dan alleen een profielschets'

'Trainer van Feyenoord is meer dan alleen een profielschets'

De 71-jarige Hagenees Dick Advocaat was de voornaamste kandidaat om Giovanni van Bronckhorst op te volgen bij Feyenoord. Echter heeft de trainer van FC Utrecht via zijn zaakwaarnemer laten weten zich niet beschikbaar te stellen voor Feyenoord. Het is aan de directie van Feyenoord de schone taak om een waardige opvolger te vinden voor de vertrekkende Van Bronckhorst.


De voornaamste reden voor Advocaat om zijn kandidatuur stop te zetten is niet willen werken in een omgeving waar hij niet welkom is. Maar hoe nu verder? Voetbal International meldt op de website dat het afzeggen van Dick Advocaat grote gevolgen heeft voor het hele proces. Iedere andere coach die nu nog door Feyenoord wordt benaderd, is in principe de tweede keuze geweest. Wat dat kan betekenen? Dat enkele 'grootheden' in de trainerswereld hun bedenkingen zullen hebben, Louis van Gaal en Martin Jol, om maar een tweetal namen te noemen.

Verder lijkt Phillip Cocu een weinig waarschijnlijke kandidaat. Hij was na vijf jaar PSV voor zichzelf eigenlijk klaar in Nederland en koos bewust voor een voortzetting van zijn carrière in het buitenland. Dat zal na zijn mislukte avontuur bij Fenerbahçe niet zijn veranderd.

Er blijven voor de rest in Nederland weinig opties. De namen van Maurice Steijn en Henk Fraser worden veel genoemd, maar het is nog maar de vraag of zij wel de juiste kwaliteiten hebben om Feyenoord beter te maken.

Een hele moeilijke taak voor de directie van Feyenoord om de juiste kandidaat te vinden. Het verleden heeft geleerd dat in dit proces dieper moet worden gekeken dan alleen naar het opmaken van een algemene profielschets. Er zijn bij Feyenoord ervaren trainers onderuitgegaan die op papier niet konden mislukken, terwijl sommige onervaren coaches weer wél de persoonlijkheid en het vakmanschap bezaten dat nodig was. Het is een proces waarin de directie haar verantwoordelijkheid zal moeten nemen.

Discussieer mee! 66 reacties

Gast4522294683

Je plaatst een bericht als Gast4522294683