Van Bronckhorst: 'Vandaag moesten we er vanaf minuut één staan, dat hebben we niet gedaan'

Giovanni van Bronckhorst zag zijn Feyenoord vandaag in de slotfase verliezen van Excelsior. De oefenmeester van de Rotterdammers was na afloop pissig over de manier waarop zijn elftal begon aan de wedstrijd. ‘Ik vond dat we niet deden wat de wedstrijd vroeg, we hadden niet het tempo in de wedstrijd. Daardoor bleef Excelsior in de wedstrijd. In de eerste helft krijgen we ook bijna geen kansen, alleen nog met Robin aan het einde.’ Aldus van Bronckhorst. Van Bronckhorst wilde dat Feyenoord in de tweede helft het tempo zou opschroeven en dat lukte ook aan het begin van de tweede helft. ‘In de tweede helft krijg je genoeg kansen om op voorsprong te komen en dat lukt dan ook met de goal van Robin. Dan krijgen we meer ruimte en heb je je ze eigenlijk waar je ze wilt hebben. Dan krijg je vervolgens de 1-1 tegen en kunnen zij weer inzakken.’ Feyenoord had het vandaag lastig op het kleine veld van Excelsior, met de ruimtes die erg klein waren. Van Bronckhorst is van mening dat Feyenoord het spel niet goed genoeg verplaatste, wat juist wel moet tegen zo’n tegenstander.‘De creativiteit vandaag was dat je het spel snel verplaatst, de ruimtes liggen aan de zijkant en niet in het centrum. Dat deden we niet optimaal vandaag.’ Van Bronckhorst had het vooraf over de mindset van Feyenoord en zag dat zijn spelers het alsnog niet kunnen brengen. ‘Vorige week telt niet, vandaag moesten we er vanaf minuut één weer staan en dat hebben we niet gedaan.’