Feyenoord Onder 19 uitgeschakeld in de beker

Feyenoord Onder 19 kan nieuw bekersucces uit het hoofd zetten. De bekerwinnaar van vorig seizoen ging op Varkenoord in de eerste ronde van het toernooi met 2-3 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior, waardoor uitschakeling een feit was. Al in de beginfase was duidelijk dat het geen gemakkelijke middag ging worden. De bezoekers uit Kralingen begonnen fel aan de wedstrijd en zorgden ook voor de eerste kansen. Dat resulteerde al snel in de 0-1 via Redouan El Hankouri, het broertje van oud-Feyenoorder Mo El Hankouri. Na de vroege tegentreffer kwam Onder 19 iets beter in de wedstrijd. Via Achraf El Bouchataoui en Nelson Amadin werd het gevaarlijk, maar deze mogelijkheden bleven beperkt tot afstandsschoten. Trainer Kuyt leek in de rust benadrukt te hebben dat hij niet tevreden was met het spel van zijn team en dat het beter moest. Feyenoord Onder 19 kwam namelijk sterk uit de kleedkamer. Cheick Touré zorgde vroeg in de tweede helft met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker. De treffer van Touré leek een opmars naar meer. El Bouchataoui kopte een voorzet rakelings voorlangs en Amadin kopte niet veel later de bal net naast het doel van keeper Tuana Ozdemir. Toch was het Excelsior Onder 19 dat niet veel later opnieuw op voorsprong kwam via spits Carlito Fermina, die een strafschop benutte. Enkele minuten later volgde ook de 1-3. Verdediger Lutsharel Geertruida, die naar de voorste linie was doorgeschoven, zorgde daarna voor de aansluitingstreffer door een voorzet van Touré binnen te koppen. Feyenoord Onder 19 kwam vervolgens met een sterk slotoffensief, maar de achterstand werd niet meer weggewerkt. Trainer Kuyt baalde na afloop enorm van de nederlaag. 'Wij zijn Feyenoord en we moeten altijd meedoen om de prijzen,' sprak hij. 'Het is heel teleurstellend dat we nu al uit het bekertoernooi liggen. Daar baal ik van, maar de jongens zeker ook. Het is heel zonde, want er zit echt meer in deze ploeg dan wat we vanmiddag lieten zien.' Feyenoord Onder 19 - Excelsior Onder 19 2-3 (0-1) Scoreverloop: 10' 0-1 48' 1-1 Touré 66' 1-2 (strafschop) 70' 1-3 80' 2-3 Geertruida Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Geertruida, Hendriks, Hartman (74' Loshi); El Bouchataoui, De Mooij (63' Kalentjev), Burger; Amadin (63' Huijgen), Touré, Azarkan.