'Dit is het Dirk Kuyt moment van Robin van Persie'

'Dit is het Dirk Kuyt moment van Robin van Persie'

De klassieker van 27 januari 2019, was natuurlijk met name de wedstrijd van Robin van Persie. Met twee doelpunten en een belangrijk aandeel in het opzetten van het aanvalsspel van de Feyenoorders liet hij vele Rotterdamse harten sneller kloppen. Met name de intense beleving van de 35-jarige aanvalsleider viel hierbij op volgens Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. “Zo’n grote speler, 35 jaar. Die eigenlijk als een kind zo blij met rust de tunnel in gaat.”


Behalve de beleving van Van Persie viel Gouka wel op dat de spits in het eerste kwartier het ontzettend moeilijk had met Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. “Hij is één van de weinige spelers die een oplossing heeft, door wat meer uit de spits te zakken en positie te kiezen en dan plots wel in de wedstrijd zit.”

Het succes van terugkerende speler in de Kuip wordt nog maar eens aangehaald aan de hand van de prijzen die Dirk Kuyt won met Feyenoord na zijn terugkomst. Van Persie heeft inmiddels een KNVB-Beker op zak maar de overwinning op Ajax telt zo zwaar dat presentator Hidde van Warmerdam daar op in haakt met: “Dit is het Dirk Kuyt moment van Robin van Persie.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast3174385272

Je plaatst een bericht als Gast3174385272