'Daarmee heb je het verschil eigenlijk al verklaard'

'Daarmee heb je het verschil eigenlijk al verklaard'

"Een waanzinnige overwinning en een zeer grote vernedering", is de uitspraak waarmee journalisten Daniel Dwarswaard, Mikos Gouka, Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam aftrappen in de ‘AD Voetbal podcast’ over een fenomenale Klassieker, van Feyenoords’ kant.


De vergelijkingen gaan al snel op met de wedstrijd die het Nederlands elftal in 2014 speelde tegen de, op dat moment, regerend Wereldkampioen Spanje. “Het verwachtingspatroon was heel erg laag bij Feyenoord en heel erg hoog bij Ajax. Je zag toen ook dat elke bal raak was en het had zomaar 8-1 kunnen worden, zoals het gister zomaar 8-2 had kunnen worden”, zegt Mikos Gouka.

De heren zijn het vervolgens niet eens met de gedachte dat Giovanni van Bronckhorst Ajax tactisch overrompeld heeft. “Iedereen hield natuurlijk rekening met Van Persie in de spits, niemand hield rekening met Van Persie op 10. Op vrijdag heeft Van Bronckhorst gezegd dat Van Persie gaat spelen dus Ajax wist Van Persie wordt de spits.” Hiermee komt ‘Gio’ volgens de heren tegemoet aan vele stemmen die reeds opperden om Van Persie in de punt van de aanval op te stellen.

Ook het spel van Toornstra werd aangehaald in de podcast. “Hij krijgt een negen in onze krant, het Algemeen Dagblad en dat lijkt me meer dan terecht. Die jongen is zo bepalend geweest in de wedstrijd.” Met name het loopvermogen en de bereidheid om mee te verdedigen is opgevallen: “daarmee heb je het verschil eigenlijk al verklaard”, aldus Gouka. De vraag kwam daarom naar boven waarom Toornstra zo snel gepasseerd wordt met het oog op zijn belangrijke rol in de topwedstrijden tegen PSV en Ajax. “Toornstra is een doodgewone jongen en dit is ook een jongen die niet zegt je hebt me nu al 25 keer uit het elftal gehaald, zoek het nu maar uit.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 10 reacties

Gast5277379952

Je plaatst een bericht als Gast5277379952