Vermeer: 'Ik ben er op zo'n manier niet mee bezig'

Vermeer: 'Ik ben er op zo'n manier niet mee bezig'

Voor Kenneth Vermeer is de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax een speciale. Normaal is de doelman tweede keeper, maar door de blessure van Justin Bijlow zal hij zondag in de basis starten.


'Het vervelende nieuws dat Justin geblesseerd raakt, maar dan weet je ook dat mijn speeltijd er aan gaat komen', aldus Vermeer tegen FOX Sports. 'Het was voor mij een poosje geleden dat ik twee wedstrijden achter elkaar heb gespeeld. Als sporter wil je elke week spelen, maar dat was niet het geval. Dan is het lekker dat je gewoon je minuten kunt maken.'

Feyenoord heeft vooral nog de beker waar het vol voor kan gaan. 'Je zit nog volop in de beker, en in de competitie moet je ook vol de derde plek vast zien te houden. Je wil natuurlijk meer wedstrijden spelen', doelt Vermeer nog op zijn eigen positie als tweede keeper.

'Het is ook weer een poosje geleden dat ik een Klassieker heb gespeeld. Het zijn de mooiere wedstrijden. Elke Klassieker is speciaal, dus dit is ook wel een speciale wedstrijd. Ik ben er op zo'n manier niet mee bezig', doelt Vermeer op het feit dat hij bij Ajax heeft gespeeld, waardoor de wedstrijd extra speciaal is.

'Het winnen van een Klassieker is altijd mooi. Je moet de punten halen, dat is ook belangrijk, omdat we ook achtervolgers hebben. We moeten die thuiswedstrijd zien te winnen. Ik wil elke wedstrijd winnen, of het nu tegen Ajax of Fortuna Sittard is. In een volle Kuip die achter ons zal staan, dat geeft energie. Ik acht de kans op een overwinning groot', voorspelt Vermeer. 'Je moet altijd positief ingesteld zijn.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast6290098765

Je plaatst een bericht als Gast6290098765