Kaalslag Eredivisie: 'Van Persie, Van Bronckhorst en mogelijk Berghuis'

Kaalslag Eredivisie: 'Van Persie, Van Bronckhorst en mogelijk Berghuis'

Er dreigt een kaalslag te ontstaan in de Eredivisie. Met het stoppen van Robin van Persie, het opstappen van Giovanni van Bronckhorst en het vertrek van Frenkie de Jong staan we aan de vooravond van een grote uittocht denkt Valentijn Driessen van De Telegraaf.


De kaalslag is al een tijdje ingezet. “En die wordt na dit seizoen alleen maar erger”, schrijft chef voetbal Valentijn Driessen vrijdagochtend in zijn column. “Want achter dit trio staat een groot aantal hoofdrolspelers van komende zondag in de Klassieker te trappelen om de Nederlandse deur achter zich dicht te gooien.”

“Matthijs de Ligt, Tonny Vilhena, Hakim Ziyech, Nicolai Jørgensen en André Onana, terwijl een ander groepje direct ’ja’ zegt tegen een buitenlandse uitdaging: Steven Berghuis, Nicolas Tagliafico en David Neres. En dan blijft bij PSV ook niet alles hetzelfde. Het is het lot van Nederland opleidingsland, maar het doet soms pijn, die verschraling”, aldus Driessen.

“Publiek, collega’s, trainers, iedereen gaat het missen: de klasse, gretigheid, intrinsieke motivatie en het professionalisme van Van Persie. Zoals hij woensdagavond tekeer ging tegen Fortuna Sittard, zijn ploeg in het zadel hielp en later uit de put trok, geweldig om te zien.”

Discussieer mee! 47 reacties

Gast316016038

Je plaatst een bericht als Gast316016038