'Ik vond hem zaterdag al uitstekend spelen'

'Ik vond hem zaterdag al uitstekend spelen'

Giovanni van Bronckhorst is blij dat Feyenoord in de halve finale staat van de TOTO KNVB Beker. "Ik ben heel blij en tevreden met het resultaat en dat we door zijn in de beker", aldus Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond.


"Ik denk dat we heel goed beginnen. Maar daarna krijgt Fortuna twee grote kansen. Daar houdt Kenneth Vermeer ons heel goed op de been, met twee uitstekende reddingen. Daarna nemen we de wedstrijd over. We moesten even schakelen omdat we Fortuna iets anders verwachtten. Vanaf dat moment hadden we de controle in de wedstrijd en verdiend op voorsprong kwamen. In de tweede helft hadden we we in de eerste tien à vijftien minuten de wedstrijd moeten beslissen, met alle kansen die we krijgen."

Ook Robin van Persie blonk weer uit. "We weten de kwaliteiten van Robin. Ik vond hem zaterdag al uitstekend spelen. Vandaag liet hij dat weer zien hoe belangrijk hij is. Niet alleen met zijn scorend vermogen, maar ook met zijn kwaliteit om spelers vrij te zetten voor de goal."

De aanvoerder van Feyenoord lijkt ook zondag in de Klassieker te kunnen spelen. "Robin voelt zich goed. Hij heeft vaker drie keer in de week gespeeld. Zeker ook in een zaterdag-woensdag-zondag-week. Dat is anders dan zondag-donderdag-zondag. Hij heeft eigenlijk een dag extra om te herstellen. We zullen daar morgen veel energie in steken om de ploeg te laten herstellen en klaar te maken voor zondag."

Lees meer over:

Discussieer mee! 44 reacties

Gast140989434

Je plaatst een bericht als Gast140989434