Van Bronckhorst pissig: 'We maakten het onszelf veel te moeilijk'

Giovanni van Bronckhorst zag zijn Feyenoord de laatste wedstrijd van 2018 met 2-2 gelijkspelen in Den Haag. De oefenmeester van Feyenoord was na afloop niet tevreden met de manier waarop Feyenoord aan de wedstrijd begon. ‘Ik denk dat we de wedstrijd slecht beginnen. Dan komt er een moment dat je controle hebt en we beginnen goed na rust. Na de rode kaart wordt het weer moeizamer.’ Aldus Van Bronckhorst bij Foxsports. Van Bronckhorst is van mening dat Feyenoord na de 1-2 vergat om door te drukken. ‘Ik denk dat je hetzelfde moet blijven doen, we hadden de totale controle. ADO kon niet goed druk zetten, op dat moment had de wedstrijd voor ons de 1-3 nodig en daarna krijg je de penalty situatie. De beslissing van de scheidsrechter heb je daarin maar te accepteren en moet je niet moeilijk doen.’ Feyenoord wilde vanaf het begin ADO niet in de wedstrijd laten komen, maar faalde hopeloos in die missie. ‘We wilden niet in de duels komen en dat we het groot wilden houden. Dat ging gelijk verkeerd, we maakten het onszelf veel te moeilijk. De tweede helft speelden we veel meer met Steven en Sam aan de binnenkant en toen hadden we veel meer controle. Daar kwam uiteindelijk ook de goal uit.’ Er wordt veel gespeculeerd over de toekomst van Van Bronckhorst, maar zelf laat hij er niets over weten. ‘Ik maak die beslissing op basis van de afgelopen 3,5 jaar, ik ben er nog niet over uit.’