'Deze winter lekker verkopen aan Levante of Getafe'

'Deze winter lekker verkopen aan Levante of Getafe'

De ploeg uit Rotterdam-Zuid verloor afgelopen zondag terecht van promovendus Fortuna Sittard met 0-2. Niet alleen kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zelf niet tot scoren, het speelde ook ongemotiveerd en ideeëloos. Het was geen schim van de ploeg die zegevierde tegen PSV, VVV-Venlo en FC Emmen.


Één van de Feyenoorders die veel kritiek kreeg te verduren was Renato Tapia. Zijn instelling op het veld werd door VI-journalist Martijn Krabbendam zelfs als schrijnend beschreven. Van René van der Gijp mag de Peruviaan zelfs nu al vertrekken, want een streep door zijn naam heeft hij na Fortuna Sittard sowieso gekregen.

Maar is dat wel terecht? Is het wel fair om Renato Tapia, die wekenlang door Giovanni van Bronckhorst werd gepasseerd, nu overal de schuld van te geven? FR-Fans.nl was benieuwd naar hoe het Legioen hier tegenaan kijkt, en polste de meningen van de bezoekers met de vraag: 'Is de kritiek van Krabbendam op Tapia terecht'. Volgens de overgrote meerderheid van de stemmen is de kritiek op Renato Tapia terecht, maar liefst 70% van de stemmers stemden op 'Ja'.

Zo zegt Claudio: 'Tapia nooit meer in de selectie opnemen. Deze winter lekker verkopen aan Levante of Getafe.' Ook doellijn is het daarmee eens: 'Inzet is toch ook een kwaliteit!?! Nou als die gasten het niet op kunnen brengen tege Fortuna komen ze gewoon te kort of niet? Ronaldo wil gewoon tegen iedereen de beste zijn dat is de spirit die iedereen zou moeten hebben. Kuijt gaf ook altijd 100%'

Er waren uiteraard ook stemmers die het niet eens waren met de poll. Zo zegt Gast4161926593: 'Man, wat heeft dat nou voor zin, zo'n stuk over Tapia. Gio krijgt er gewoon geen voetbal in. Ook niet met Clasie in de eerste helft. Elke aanval kent dezelfde voorspelbare patronen. De tegenstander heeft het makkelijk.' Als het aan rudolf ligt is niet Renato Tapia de schuldige maar de trainer zelf: 'Wat kan je van iemand verwachten die totaal geen wedstrijdritme heeft? Je kan niet alleen de schuld bij Tapia neerleggen hoewel hij er mijn inziens niet zoveel zin in had als je zijn warming up in de rust had gevolgd. Die sloeg eigenlijk nergens op. Maar vraag me af waarom er niet gelijk bovenop knallen zoals PSV thuis. Hele goeie spits overigens van Fortuna.'

Lees meer over:

Discussieer mee! 78 reacties

Gast5838235153

Je plaatst een bericht als Gast5838235153