'Ik hoorde net dat ik er maar één gemaakt had door die dikke kuiten van Jan-Arie'

Steven Berghuis was vandaag belangrijk voor Feyenoord met een goal en twee assist. De Rotterdammers sloten daardoor een goede week af met een 1-4 zege in Emmen. Berghuis was blij met het resultaat van de afgelopen dagen. ‘Uiteindelijk wel ja, we hebben onszelf beloond na PSV met deze twee zeges. Je gaat niet zomaar naar FC Emmen om te winnen. Met name in de eerste helft was de laatste pass niet goed en dat ging in de tweede helft veel beter’, aldus Berghuis tegen FOX Sports. De aanvaller was echter in de wedstrijd ervan overtuigd dat hij twee goals gemaakt had. ‘Ik hoorde net dat ik er maar één gemaakt had vandaag door die dikke kuiten van Jan-Arie, maar dat is niet erg. Ik gun hem die goal.’ Berghuis had naast zijn aandelen in de doelpunten ook nog de mogelijkheid om te scoren vanaf elf meter, maar zag zijn inzet op de paal belanden. ‘Dat hoort er ook bij, ik heb nog niet eerder een penalty gemist. Daar moet ik ook weer mee leren omgaan. Ik dacht toen ik eigenlijk dat ik er al één had gemaakt, dus ik dacht eigenlijk dat ik mijn hattrick zelf verprutst had.’ Berghuis bediende in de tweede helft invaller Kokcü voor de 1-3. Daarmee hielp Berghuis de debutant aan zijn eerste Eredivisie goal. Berghuis vind Kokcü een heerlijke speler om mee te voetballen. ‘Ik ben blij voor die jongen, hij heeft grote kwaliteiten voor een middenvelder en brengt de bal snel van verdediging en aanval. Daardoor heb je meer tijd als buitenspeler en dat is voor mij en Sam erg lekker. Ik ben blij dat hij het nu heeft laten zien in deze wedstrijd, hij moet hier mee doorgaan.’