Van Bronckhorst: 'Als je nu derde staat met een achterstand die we hebben is de titel ver weg'

Feyenoord boekte vanmiddag een goede overwinning op Heracles Almelo. Giovanni van Bronckhorst was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden over met name de tweede helft van zijn ploeg. De oefenmeester gaf aan dat dit altijd een lastige wedstrijd is. ‘We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd voor ons zou worden en dat we de wedstrijd in de tweede helft goed hebben beslist.’ Aldus Van Bronckhorst tegenover Foxsports. Feyenoord speelde de eerste helft niet goed, maar de ploeg kwam totaal anders uit de kleedkamer voor de tweede helft. Van Bronckhorst wilde met name dat het druk zetten anders ging en dat pakte goed uit. ‘De eerste helft was niet best, maar de tweede helft hebben het verschil gemaakt. Ik heb in de rust gezegd dat we de oplossing vaak aan de andere kant moesten zoeken en dat we hoger druk moesten zetten. Je weet dat als je vroeg druk wilt zetten dat je overal 1 op 1 kwamen te staan, dan moet je van achteruit ook doordekken. Dat ging bij ons in de tweede helft goed en dat we daarbij de bal moesten rond laten gaan. Dat ging de tweede helft uitstekend.’ Steven Berghuis liet vandaag weer eens zien waarom hij een waardevolle speler is voor dit Feyenoord. De buitenspeler gaf de assist bij de 0-1 en een heerlijke pass op Verdonk bij de 0-2. Van Bronckhorst is blij met zijn buitenspeler. ‘Berghuis moet die vrijheid nemen, hij is tussen de linies erg belangrijk met zijn passing en acties. Ik denk dat hij vandaag laat zien waarom hij beslissend kan zijn voor dit team. Vooral bij de tweede goal laat hij dat zien, dat was echt een goal uit het boekje.’ Voor Feyenoord is dit voor de derde plek een goede overwinning, maar aan de titel wil Van Bronckhorst niet denken. ‘Als je nu derde staat met een achterstand die we hebben is de titel ver weg, wij moeten gewoon onze wedstrijden winnen en hopen dat de anderen fouten maken.’