Feyenoord boekt belangrijke zege tegen Heracles Almelo

Feyenoord heeft zondag met 0-2 gewonnen van concurrent Heracles Almelo. De wedstrijd tussen de nummer drie en vier van de eredivisie werd uiteindelijk beslist door doelpunten van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra. Door de overwinning staat Feyenoord steviger op de derde plek, met drie punten voorsprong op Heracles én een wedstrijd minder gespeeld, dat meldt RTV Rijnmond op de website. Vanaf minuut één waren beide ploegen gevaarlijk. De grootste Feyenoord-kans in de eerste helft was voor Tonny Vilhena, hij kreeg de kans om in het strafschopgebied uit te halen, maar vond doelman Janis Blaswich op zijn weg. In tweede instantie kopte Vilhena over. Gevaar aan beide kanten Na die kans was het de beurt aan Heracles. Dalmau schoot bijvoorbeeld op Bijlow. Nieuwkoop was voorafgaand aan die kans in de fout gegaan. Kristoffer Peterson kreeg voor Heracles daarna de grootste kans. De clubtopscorer van de Heraclieden schoot echter op de paal. Na goed doorzetten van Nicolai Jørgensen was het daarna weer Feyenoord dat gevaarlijk werd. Vilhena kon de pass van de Deen echter niet belopen, waardoor Blaswich op tijd uit zijn doel was. Daardoor gingen beide ploegen met 0-0 rusten. Blijft kansen regenen Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen kregen kansen. Steven Berghuis schoot al snel een vrije trap op de doelman, die de bal stijlvol uit de hoek kon houden. Daarna redde Bijlow weer op een schot van Osman en schoot Larsson snel daarna naast. Uiteindelijk werd inde 59e minuut een kans benut. Nicolai Jørgensen kopte een hoekschop knap binnen. Feyenoord besliste in die fase ook meteen de wedstrijd. Een prachige pass van Berghuis zette Calvin Verdonk vrij. De linksback kon de bal opzij passen naar Toornstra, die daarna kon binnentikken. Berghuis schoot daarna nog een levensgrote kans op de paal en ook Heracles was nog dichtbij een treffer, maar het bleef bij 0-2.