Koeman tevreden: 'Er ligt nu een fundament'

Het Nederlands Elftal speelde vanavond in Brussel met 1-1 gelijk tegen België. Dries Mertens bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Arnaut Danjuma Groeneveld gelijk maakte. Na de wedstrijd gaven bondscoach Ronald Koeman en enkele spelers hun reactie. Koeman: ''Het is belangrijk om na de 3-0 overwinning op Duitsland weer resultaat te halen. Deze wedstrijd ging niet om punten, dus je kijkt vooral naar het vertoonde spel. In het begin begonnen we moeizaam tegen hun uiterst sterke voorhoede met Mertens, Lukaku en Hazard. We komen daardoor ook snel op achterstand. Een fantastische goal van een fantastische speler. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we terug in de wedstrijd en kon hij aan beide kanten vallen. Ik vond vandaag, net als de laatste periode, Memphis geweldig spelen. Hij is belangrijk voor dit team en kan zich nog verder ontwikkelen in de toekomst. Wat betreft de Nations League ligt er een goed fundament. Ik denk niet dat we nu nog zomaar derde worden. We krijgen nog Frankrijk-thuis en Duitsland-uit. Wie weet pakken we daar ook nog punten. Voor nu is het belangrijk dat het goede gevoel terug is en de stijgende lijn is ingezet.'' Daley Blind: ''Ik kijk met name positief naar de tweede helft, waarin we goed voetbal speelden. Het was een wedstrijd met veel gezichten, aangezien onze eerste helft minder was. We werden naar achter gedrongen en kwamen niet in ons spel. Later namen we meer initiatief en voetbalden we meer vooruit. Memphis werd daardoor gevaarlijk en er kwamen ook kansen. Na de 3-0 tegen Duitsland en nu de 1-1 heb ik een tevreden gevoel. Hier kunnen we op doorgaan.'' Memphis Depay: ''Ik vond ons met name de tweede helft goed spelen. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. De bondscoach geeft me het vertrouwen en dat is fijn. Ik voel me goed in het veld, ik heb alles weer op een rijtje en dat zie je terug. We hebben kansen gehad op de voorsprong en het zou geweldig zijn geweest als we dat hadden gedaan. Voor nu is het goede gevoel terug en is 1-1 in en tegen België een goed resultaat.'' Ook analist Pierre van Hooijdonk was te spreken over Oranje en had complimenten over Tonny Vilhena: ''Invallen in een wedstrijd als deze is lastig, maar Vilhena deed het uitstekend. Hij zette continu druk en bracht nieuwe energie in de ploeg. Dat vind ik echt kenmerkend voor Vilhena. Verder was hij in het halfuur wat hij speelde zowel verdedigend als aanvallend erg sterk.''