Degelijk Oranje speelt gelijk in Derby der Lage Landen

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel met 1-1 gelijkgespeeld tegen België. De Rode Duivels begonnen furieus aan de wedstrijd toen Dries Mertens de score al na vijf minuten opende, maar nog voor de rust bracht Arnaut Danjuma Groeneveld Oranje op gelijke hoogte. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Ondanks dat dit een oefenwedstrijd betrof is de Derby der Lage Landen altijd een prestigestrijd. Er stond dus wel degelijk iets op het spel voor de ploegen van Koeman en Martinez. Dat leken de Belgen zich in het begin van de wedstrijd beter te beseffen. De Rode Duivels zochten vanaf de aftrap het doel van Jasper Cillessen, wat resulteerde in meerdere kansen voor Eden Hazard en Romelu Lukaku. Helaas wist Oranje de Belgische storm niet te overleven. De voorzet van Hazard kwam per ongeluk voor de voeten van Mertens die geen moment aarzelde en bal binnen joeg: 1-0. Het was daarna wachten op de reactie van het Nederlands Elftal. België vond de vroege voorsprong prima en liet rustig de bal rondgaan op eigen helft. Hier en daar deelde het meerdere speldenprikjes uit via onder andere kopballen van Lukaku en Boyata. Toch was het Oranje wat langszij kwam. Op het randje van buitenspel bediende Memphis Depay Arnaut Danjuma Groeneveld die Simon Mignolet wist te verschalken. Het leidde tot de 1-1 die tot de rust werd volgehouden. De tweede helft werd minder aantrekkelijk dan de eerste. De Belgen begonnen weer sterk, maar zakte uiteindelijk steeds meer in. Namens Feyenoord kwam Tonny Vilhena na 61 minuten in het veld voor Donny van de Beek. Na meerdere wissels aan de kant van Oranje kwamen er ook kleine kansen via Depay en De Jong. Op het einde drong België nog aan op een tweede treffer, maar Cillessen stond op zijn post. Met het gelijke spel verliest Oranje voor het eerst sinds 2003 niet op Belgische bodem. Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries (46' Hateboer), De Ligt (46' Rosario), De Vrij, Aké; Van de Beek (61' Vilhena), Blind, Strootman; Promes, Memphis, Groeneveld (61' Van Aanholt) Opstelling België: Mignolet; Castagne, Alderweireld, Denayer, Boyata; Witsel, Tielemans (83' Carrasco), Chadli; Mertens (46' Praet), Lukaku (46' Batshuayi), E. Hazard (46' T. Hazard) Doelpunten 5' | 1-0 Mertens 27' | Danjuma Groeneveld Gele kaarten Nederland: Vilhena, Hateboer België: Boyata