OVERZICHT | Alle transfers van Feyenoord deze zomer

OVERZICHT | Alle transfers van Feyenoord deze zomer

Deadline-day is afgelopen! In Nederland en in de meeste andere landen sloot vannacht om 00:00 uur de transfermarkt. FR-Fans.nl maakte een overzicht van alle ingaande en uitgaande transfers van Feyenoord deze zomer.


17-01-18 Feyenoord neemt Ayoub transfervrij over

De Rotterdammers strikten in januari al de eerste aanwinst van het seizoen 2018-2019. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat middenvelder Yassin Ayoub transfervrij zou overkomen van FC Utrecht. Ayoub, die in De Kuip een 4-jarig contract ondertekende, mag zich sinds 1 juli officieel Feyenoorder noemen.

02-05-18 Hamer maakt overstap naar PEC Zwolle

Jeugdspeler Gustavo Hamer maakte vorig seizoen veel indruk tijdens zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht, en dat is ook bij andere clubs uit de Eredivisie zeker niet onopgemerkt gebleven. De middenvelder annex rechtsback werd voor drie ton verkocht aan de Zwollenaren.

18-05-18 Gustafson tekent bij FC Utrecht

Makkelijk heeft Simon Gustafson het bij Feyenoord nooit gehad. De Zweed wist in De Kuip nooit te imponeren en verloor zijn basisplaats in het kampioensjaar van de Rotterdammers. Tijdens zijn verhuurperiode bij Roda JC leek de middenvelder weer een beetje op te leven, maar de jeugdinternational kreeg te horen dat hij ook dit seizoen niet in de plannen van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst voor zou komen. Feyenoord ontving een miljoen euro nadat Gustafson deze zomer voor vier jaar tekende in Utrecht.

12-06-18 Başaçıkoğlu vertrekt naar Turkije

Net als Gustafson heeft Bilal Başaçıkoğlu nooit overtuigd tijdens zijn periode bij Feyenoord. De verwachtingen waren hoog toen de aanvaller in 2014 voor 3,5 miljoen overkwam van Heerenveen, maar technisch directeur Martin van Geel mocht deze zomer slechts een klein deel van het oorspronkelijke aankoopbedrag terugzien. Kayserispor maakte voor Bilal een kleine miljoen euro over naar Rotterdam en bood daarmee een uitweg voor de 23-jarige Turk.

29-06-18 Marko Vejinovic definitief naar AZ

Vejinovic speelde vorig seizoen al op huurbasis voor de Alkmaarders, maar AZ nam de middenvelder deze zomer definitief over van Feyenoord. De Rotterdammers maakten daarbij overigens weer verlies: De bekerwinnaar mocht een dikke miljoen euro bijschrijven, waar de club de middenvelder drie jaar geleden nog aantrok voor 3,5 miljoen.

08-07-18 Feyenoord vindt nieuwe aanvaller in Colombia

Feyenoord was deze zomer na het vertrek van Başaçıkoğlu op zoek naar een nieuwe vleugelspits en kwam in die zoektocht uit bij Luis Sinisterra. De 19-jarige aanvaller doorliep in Colombia diverse jeugdelftallen en werd naar verluidt al jaren gevolgd door de Rotterdammers. Van Geel betaalde twee miljoen voor 80 procent van de transferrechten van de Zuid-Amerikaan.

09-07-18 Feyenoord raakt El Ahmadi kwijt aan Ittihad


Karim El Ahmadi was vorig seizoen als aanvoerder één van de sterkhouders bij Feyenoord en was ook in het kampioensjaar erg belangrijk. De Rotterdammers beloonden het harde werk van de middenvelder door hem deze zomer transfervrij te laten gaan naar Ittihad uit Saudi-Arabië, waar de Marokkaans international een tweejarig contract ondertekende.

19-07-18 Hansson op huurbasis naar RKC Waalwijk

Bij Feyenoord is de concurrentie dit seizoen groot in de aanval. Van Bronckhorst kon de jonge Emil Hansson geen speelminuten garanderen en besloot de Noor daarom te verhuren. Bij RKC staat de teller van Hansson al op één goal en één assist uit twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

25-07-18 Clasie keert terug naar Feyenoord


Jordy Clasie mag zich sinds deze zomer voor het eerst in drie jaar weer speler van Feyenoord noemen. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van het Engelse Southampton. Of de vice-aanvoerder ook na dit seizoen in Rotterdam blijft spelen is nog onbekend, maar de international staat naar eigen zeggen niet negatief tegenover een langer verblijf in De Kuip.

01-08-18 Brad Jones vertrekt naar Al-Nassr


Door de transfer van keeper Brad Jones hoefde Van Bronckhorst deze zomer niet lang na te denken over wie dit seizoen als eerste doelman onder de lat zal staan. Jones, die in Saudi-Arabië een tweejarig contract heeft getekend, werd moeiteloos vervangen door jeugdexponent Justin Bijlow.

06-08-18 Feyenoord versterkt zich met Joris Delle


Feyenoord was na het vertrek van Jones nog op zoek naar een doelman om het keeperskwartet weer aan te vullen. De 28-jarige Delle, die vorig jaar bij NEC onder de lat stond, zal samen met Ramon ten Hove en Kenneth Vermeer als reservekeeper fungeren.

24-08-18 Sofyan Amrabat maakt overstap naar Club Brugge

Het was misschien wel de grootste verrassing bij Feyenoord: middenvelder Amrabat verliet de Rotterdammers deze zomer al na één seizoen voor het Belgische Club Brugge. De Marokkaans international werd in 2017 nog met hoge verwachtingen overgenomen van FC Utrecht, maar voor Amrabat werd het nooit een succesvol verhaal in De Kuip. Brugge schreef 2,5 miljoen over, maar de bekerwinnaar draait hierdoor wel anderhalf miljoen euro verlies.

27-08-18 Boëtius vertrekt naar de Bundesliga


Hoofdtrainer Van Bronckhorst gaf eerder al aan dat het voor Jean-Paul Boëtius een ‘moeilijk verhaal’ zou worden bij Feyenoord, nadat de aanvaller weigerde mee te trainen en een domme rode kaart ontving in de wedstrijd tegen De Graafschap. De vleugelspits kwam hierdoor niet meer voor in de plannen van ‘Gio’ en vertrok eind augustus naar FSV Mainz 05, dat 3,5 miljoen betaalde voor zijn diensten. Met dit bedrag werd het verlies dat gedraaid werd op de transfer van Amrabat precies gedekt.

Wat was volgens jou de beste transfer van deze zomer? Reageer en discussieer mee in de reacties!

Discussieer mee! 143 reacties

Gast3786097524

Je plaatst een bericht als Gast3786097524