Trotse Kuyt: 'De jongens hebben negentig minuten lang uitgestraald te willen winnen'

Dirk Kuyt is trots op zijn team dat vandaag de Supercup won. Feyenoord onder 19 versloeg PSV met 2-3. Tegenover RTV Rijnmond blikt de coach terug. 'We zijn het seizoen goed begonnen', zegt Dirk Kuyt. 'Vandaag speelden we de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en dan de Supercup winnen is heel mooi.' Kuyt blikt terug op de wedstrijd en zag nog wel wat verbeterpuntjes. 'We hebben de eerste helft gecontroleerd, maar we zeiden al dat we onszelf vergaten te belonen. We hebben daar de tweede helft op gehamerd, de tegenstander onder druk te zetten en kansen te blijven creëren en achterin minder foutjes te maken. Dat deden we niet en daardoor kwam PSV tot twee keer toe terug in de wedstrijd.' De Katwijker is zeker meer dan trots op z'n spelers, die er alles aan hebben gedaan in deze wedstrijd, maar ook al in de voorbereiding om een goede indruk te maken. Kuyt: 'Ik heb na de wedstrijd wel tegen ze gezegd dat ik enorm trots op ze ben. De jongens hebben negentig minuten lang uitgestraald te willen winnen. Ze hebben passie en karakter getoond. Echt strijd geleverd. Dat past ook bij Feyenoord.' Kuyt lijkt met een duidelijk doel te zijn begonnen aan zijn baan als coach van Feyenoord onder 19. Hij wil de spelers naar het eerste elftal krijgen, maar daar moet nog wel wat voor gebeuren. 'Er zit heel veel talent in de groep, maar alleen dat is niet genoeg. Als ze straks in De Kuip willen spelen moet er heel wat meer gebeuren en daar zijn we met z'n allen keihard mee bezig om dat te bewerkstelligen.'