Van Seumeren baalt van actie van ondermeer Feyenoord

Van Seumeren baalt van actie van ondermeer Feyenoord

FC Utrecht eigenaar Frans van Seumeren is niet blij met de top drie uit Nederland. Fc Utrecht verloor vijf spelers van onder-11 aan de topclubs en er werden in totaal twaalf spelers van onder-11 benaderd. Van Seumeren vindt dat dit moet stoppen.


“Wat ik graag even wil aankaarten nu we het over jeugd hebben: de topdrie heeft twaalf spelertjes van onze Onder-11 benaderd. Twaalf! Vijf jongetjes zijn we daardoor kwijtgeraakt. We hebben de hoogste graad van opleiden. We investeren er veel geld in. Maar ouders laten zich gek maken door de topclubs. Die jongens moeten vervolgens wisselen van school en sociale omgeving. Dat is niet alleen een klacht van ons, maar van veel clubs. Een groot probleem in ons voetbal en voor mij een enorme frustratie.” Van Seumeren schudt zijn hoofd in gesprek met Voetbal International.

Utrecht zit in de goede regio. “In deze regio zit enorm veel talent. Bij Oranje Onder-17 dat Europees kampioen werd, spelen drie Utrechters. Twee van hen zitten alweer bij Ajax. Er zou een gentlemen’s agreement moeten komen, om te garanderen dat clubs bereid blijven te investeren in jeugd. Ik zou zeggen: Geen spelers tot zestien jaar weghalen. We hebben dat ooit al eens bij de KNVB gelanceerd, maar dat is nooit wat geworden.”

FR-Fans.nl mini poll

Heeft Van Seumeren een punt?

0 stemmen

Discussieer mee! 40 reacties

Gast9566592763

Je plaatst een bericht als Gast9566592763