'Hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ'

'Hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ'

Bij Australië maakte afgelopen wedstrijd Daniel Arzani zijn debuut op het WK. Met zijn 19 jaar is hij daarmee de jongste speler actief tijdens dit kampioenschap. Bert van Marwijk en John van ’t Schip zijn het eens over deze speler, het is namelijk een groot talent.


Van Marwijk: “Hij is behoorlijk snel, het is een gedrongen, sterke jongen met een goede techniek en een goede actie. Natuurlijk moet hij zich nog verder ontwikkelen, maar dit is een geweldig podium voor hem. Als hij elke dag op dit niveau zou trainen, dan zou hij zeker beter worden.”

Van ’t Schip maakte als trainer van Melbourne City de speler mee. “Hij is het grootste talent van het Australische voetbal. Hij sprong erbovenuit in de Australische jeugdacademie en toen hebben we hem met Melbourne City gecontracteerd. Ik heb nog een half jaar met hem gewerkt bij het eerste team. Het is een jongen, die heel gemakkelijk passeert, linksom, rechtsom en ook vanuit stilstand. Dat zie je niet meer zoveel. Zulke kwaliteiten zijn vrij zeldzaam”, aldus de trainer van PEC Zwolle in De Telegraaf.

Van Marwijk zou Arzani adviseren naar Europa te verhuizen voor zijn verdere ontwikkeling. “Ik denk dat het niet alleen voor hem, maar voor meer spelers goed zou zijn als ze naar een betere competitie zouden gaan.”

Van ’t Schip gaat zelfs nog een stap verder en denkt dat de Eredivisie de plek is voor hem om zich te ontwikkelen. “Ik heb in oktober geprobeerd om hem naar PEC Zwolle te halen. Dat is niet gelukt en nu is hij onhaalbaar geworden voor een club als PEC Zwolle, maar hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt over hem. Het Nederlandse voetbal zou een geweldige vervolgstap voor Arzani zijn. Het voetbal in de Eredivisie is hem op het lijf geschreven.”

FR-Fans.nl mini poll

Zou dit een aanwinst kunnen zijn voor Feyenoord?

0 stemmen

Discussieer mee! 61 reacties

Gast1887023506

Je plaatst een bericht als Gast1887023506