'Dan kom je hier, kun je jezelf zijn, je eigen taal spreken'

'Dan kom je hier, kun je jezelf zijn, je eigen taal spreken'

Oud-Feyenoorder Eljero Elia staat open voor een vertrek bij de Turkse Başakşehir. De snelle linkervleugelaanvaller sluit daarom een zomerse transfer niet uit. De Telegraaf meldt op haar website dat Atalanta en Sampdoria verregaande interesse hebben getoond in Oranje-international.


In gesprek met Voetbal Inside geeft Elia duidelijk aan dat voetballen voor Oranje leuker is dan bij Istanbul Başakşehir. "Ja, voor mij wel. Weinig jongens bij mij in mijn team spreken Engels, het is vooral Turks of Spaans. Dat zorgt voor een stroeve communicatie waarbij iedere keer een tolk aan te pas moet komen. Het is natuurlijk niet zo dat het niet leuk is waar ik nu zit. Zeker wel! Ze respecteren mij en behandelen me erg goed. Dat is het probleem niet." En bij Oranje: "Dan kom je hier, kun je jezelf zijn, je eigen taal spreken. Dat is wel lekker."

Oud-Feyenoorder is dan ook duidelijk op de vraag of hij openstaat voor een vertrek bij Istanbul Başakşehir: "Jazeker. Ik sta voor alles open. Lekker genieten en het maakt me niet uit waar ik naar toe ga, als ik maar in een voetballend team kom te spelen. Of Başakşehir mij laat gaan, dat weet ik niet, maar dat zien we dan wel. Het liefst vertrek ik uiteraard."

De nog steeds ambitieuse Elia wil stappen maken maar blijft ook realistisch en eerlijk. "Je wilt altijd op een hoger niveau spelen. Natuurlijk is het niet leuk om bij Başakşehir voor 4000 of 6000 man te spelen. Maar dat wist ik van tevoren. Ik heb met het volle verstand voor drie jaar getekend en heb voor zekerheid gekozen. Als ze me laten gaan, is het mooi. Als ze me niet laten gaan, is het ook goed."

Discussieer mee! 32 reacties

Gast8050772980

Je plaatst een bericht als Gast8050772980