Drie scenario's die Feyenoord er bovenop kunnen helpen

Drie scenario's die Feyenoord er bovenop kunnen helpen

Feyenoord draait momenteel erg stroef en plek 7 op de ranglijst in de Eredivisie lijkt dichterbij dan ooit. Er lijkt wat te moeten veranderen bij Feyenoord, maar wat? De Rotterdammers moeten het geloof in zichzelf weer terug krijgen.


Het Algemeen Dagblad schetst drie scenario’s die mogelijk zijn. Een van de scenario’s zou kunnen zijn breken met Giovanni van Bronckhorst. Dit lijkt echter niet te gebeuren. Martin van Geel heeft veel vertrouwen in de huidige coach. President-commissaris Gerard Hoetmer gaat altijd mee met Van Geel en Jan de Jong, algemeen directeur, ziet Van Bronckhorst zelfs een rol als Arsène Wenger bij Arsenal vertolken bij de club. Gio zelf is duidelijk over een mogelijk vertrek. “Op dit moment zou ik het niet begrijpen. Uiteindelijk moet de club doen wat het beste is voor de club. En niet wat het beste is voor mij. Ik ben niet belangrijker dan de club'', aldus Van Bronckhorst.

Het tweede scenario is volgens het medium de technische staf anders samenstellen, al lijkt ook dit niet te gebeuren. Van Geel liet onlangs weten het contract met Jean-Paul van Gastel snel te willen verlengen. Een tijdelijk extra kracht bij de staf zetten lijkt ook geen optie.

Het derde scenario is de meest voor de hand liggende, vertrouwen op Van Bronckhorst. Twee seizoenen geleden werd Dick Advocaat bij de staf gehaald en hij adviseerde op vier punten. Feyenoord moest compacter gaan spelen, door pas te gaan jagen vanaf de kop van de middencirkel gaf Feyenoord weinig ruimte meer weg. In de as van het elftal moeten scorende spelers staan. Zorgen dat je als trainer aanwezig bent tijdens de wedstrijd. Zoals Van Bronckhorst vorig jaar tijdens de kampioenswedstrijd snel de bal voor de ingooi aan Nieuwkoop gaf, waaruit Kuyt scoorde. De laatste weken is hij veel minder prominent aanwezig. “Energie in dat team krijgen'', zei Advocaat destijds. “Laat je zien.'' Maak keuzes, ook al zorgen ze voor opschudding. En complimenteer spelers pas als het een langere periode goed gaat. “Anders gaan ze meteen weer zweven'', zei Advocaat.Discussieer mee! 126 reacties

Gast6060723713

Je plaatst een bericht als Gast6060723713