'Hij heeft moeite om er voetbal in te krijgen en dan moet de clubleiding een beslissing nemen'

'Hij heeft moeite om er voetbal in te krijgen en dan moet de clubleiding een beslissing nemen'

Feyenoord verloor vanavond met 2-1 van NAC Breda. De Rotterdammers stelden andermaal teleur in een uitwedstrijd. Martijn Krabbendam van Voetbal International geeft aan dat Feyenoord de nederlaag vandaag volledig aan zichzelf te wijten heeft.


‘Als je kijkt hoe Feyenoor de wedstrijd begint met Tapia, die de bal gelijk weggeeft. Dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen. Je moet tegen een ploeg als NAC gewoon winnen, Feyenoord heeft wel gedrukt en geprobeerd, maar dat is niet genoeg. Feyenoord heeft één punt gepakt tegen een promovendus, dan ben je terecht nu al ontroond als kampioen.’ Aldus Krabbendam tegenover VI Radio.

De journalist geeft aan dat Feyenoord totaal geen stabiliteit meer vertoond en dat dit ook terug te zien is op het veld. ‘Er zit geen enkele vastigheid in dit Feyenoord. Dan win je van Willem ll, dan denk je dat het vertrouwen geeft. Dan moet je naar NAC, je weet dat het lastig wordt en dan begin je zo, dan geef je geen goed signaal af.’ Feyenoord verloor uiteindelijk door een dubieuze strafschop voor NAC. Krabbendam zag er de ernst niet van in. ‘Wat Jones daar doet is niet slim, maar het is natuurlijk abosluut geen penalty. Je weet dat die spits daarop reageert.’

De vraag is nu wat Feyenoord en wat Van Bronckhorst gaat doen nu Feyenoord een dramatisch seizoen beleefd. Krabbendam is van mening dat Van Bronckhorst wel verantwoordelijk is voor het feit dat er niets meer van de ploeg over is. ‘Dat is de vraag, hij kan de beker nog winnen en zijn erelijst vergroten. Als hij vier prijzen in drie jaar wint, ja dat is ongekend. Hij moet ook kritisch kijken naar het voetbal wat zijn ploegt speelt. De meest simpele dingen gaan fout, er is niets meer van over van het elftal van begin dit seizoen.’

Of van Bronckhorst ontslagen moet worden, daar doet Krabbendam geen uitspraken over. ‘Je komt wel in een lastige situatie nu te zitten, je hebt een trainer wat een prima uithangbord is en die vier prijzen kan winnen in drie jaar. Dat is nationaal ongekend, maar als je puur kijkt naar de ontwikkeling van het voetbal is het niet goed. Hij heeft moeite om er voetbal in te krijgen en dan moet de clubleiding een beslissing nemen.

Discussieer mee! 48 reacties

Gast1761442361

Je plaatst een bericht als Gast1761442361