'Hemeltergend slecht Feyenoord heeft maar één lichtpuntje'

'Hemeltergend slecht Feyenoord heeft maar één lichtpuntje'

Het Algemeen Dagblad is vanmorgen hard voor Feyenoord. Zelfs als de club de beker wint, wat lastig wordt gezien het dramatische spel, is er sprake van een mislukt en verloren seizoen. Soccernews quote uit de krant, waar ook icoon Willem van Hanegem zijn mening geeft.


'Natuurlijk is het lekker als je de beker wint. Beter wel een prijs dan niets. Dat is logisch', zegt Van Hanegem. 'Maar het mag na een seizoen met zoveel nederlagen, met hemeltergend slecht spel en zo weinig progressie gewoon niet zaligmakend zijn. Dan wordt het komend seizoen gewoon weer niks. Feyenoord kan op dit moment maar met één ding tevreden zijn en dat is de ontwikkeling die een jong talent als Tyrell Malacia doormaakt'.

'Wat is de beker waard? Twee seizoenen geleden wiste het in één klap een recordreeks van zeven nederlagen op een rij weg. De prijs hield destijds de technische leiding in het zadel, de eerste aanvulling voor de prijzenkast sinds 2008 was Feyenoord veel waard. Bovendien plaatste de club zich destijds rechtstreeks voor de poulefase van de Europa League. Die status heeft de beker niet meer', analyseert de redactie. 'Ook de bekerwinnaar speelt in de zomer eerst voorrondes om zich te kunnen plaatsen voor de groepsfase. Maar dit keer speelt Feyenoord een eventuele finale ook met de status van landskampioen, een compleet ander uitgangspunt'.

Discussieer mee! 61 reacties

Gast8990314918

Je plaatst een bericht als Gast8990314918