'Hoe kan je nou met droge ogen Boëtius nog de wei insturen?'

'Hoe kan je nou met droge ogen Boëtius nog de wei insturen?'

Op 28 oktober 2012 in de thuiswedstrijd tegen Ajax debuteerde Jean-Paul Boëtius in het eerste van Feyenoord. Direct bij zijn debuut scoorde de jonge linkervleugelaanvaller de gelijkmaker (1-1).


In zijn eerste periode bij Feyenoord werd Boëtius bestempeld als een groot talent, maar kon dat niet altijd op het veld laten zien. Hij speelde tussen 2012 en 2015 80 competitiewedstrijden voor Feyenoord en scoorde daarin 18 doelpunten. Nadat Fred Rutten in 2014 Ronald Koeman opvolgde als coach, begon Boëtius steeds vaker op de reservebank. Gesprekken tussen Feyenoord en hem om zijn contract te verlengen liepen dan ook op niets uit. In augustus 2015 tekende Boëtius een vierjarig contract bij de Zwitserse FC Basel.

Na een korte buitenlandse avontuur, haalde Feyenoord op 26 juni 2017 Boëtius terug naar De Kuip als vervanger van Eljero Elia. In zijn eerste maanden bij Feyenoord liet de aanvaller bij vlagen zien beter en volwassener te zijn geworden in het buitenland. Hoe anders is het een half jaar later? Boëtius is inmiddels voorbij gestreefd door Sam Larsson en moet het vooral doen met invalbeurten, waarin hij niet weet te overtuigen. In aanloop naar de topper van a.s. zondag tegen PSV liet Feyenoordcoach Van Bronckhorst weten nog steeds voldoende vertrouwen te hebben in Jean-Paul Boëtius.

Wij vroegen aan de bezoekers van FR-Fans.nl naar hun mening over de jonge linkervleugelaanvaller. Zal het hem gaan lukken om zich in de basiself te knokken? Maar liefst 71% van de bezoekers is van mening dat het hem niet gaat lukken, terwijl 29% van mening is dat hij dat wel voor elkaar zal krijgen.

Zo zegt chefsport: Ach ach wat een treurnis. Hoe kan je nou met droge ogen Boetius nog de wei insturen? Speel gewoon 4-4-2 met Jorgensen en Berghuis als spitsen en Van Persie kort daarachter op 10. Heb je die hele Boetius niet nodig man. Ook lastigallemaal deelt een soortgelijke mening: Gio, slappe zak, je hebt gigantische talenten rondlopen die blaken van het zelfvertrouwen. Geef die gasten een kans! Nadat je continu met droge ogen bleef beweren dat er niets beters was dan Nelom en je ongelijk werd bewezen door Malacia, ga je toch hoop ik niet weer dezelfde fout maken. Boëtius is niet goed genoeg, zet er een jeugdspeler in! Ik weet dat hij het niet leest maar het lucht wel op.

Volgens Top gaat het wel goedkomen met Boëtius: Persoonlijke mening: ik denk dat boeitius wel weer beter gaat spelen dan dat die nu doet. Of die een basisplaats gaat veroveren dat weet ik zou gauw nog niet. Maar ik zie nog wel dat hij weer belangrijker wordt in het team.

Dat Jean-Paul Boëtius kan voetballen, daar mag geen twijfel over bestaan. Maar of hij het gewenste niveau kan halen en de bijbehorende druk aan kan, dat is nog maar de vraag. Het Legioen heeft er in ieder geval steeds minder vertrouwen in.

Discussieer mee! 46 reacties

Gast1945074782

Je plaatst een bericht als Gast1945074782