Winnend O19-coach Adriaanse: 'Het was een groot feest'

Als trainer van Feyenoord Onder 19 won Cor Adriaanse de wedstrijd in de UEFA Youth League van Nitra FC. In Slowakije werd het door een late goal van Wouter Burger 3-2 voor Feyenoord. Tegenover [i]RTV Rijnmond[/i] sprak de trainer over de overwinning. Adriaanse: ''We begonnen goed aan de wedstrijd. Na een paar minuten kregen we al een goede kans alleen op de keeper. We komen hierna op 0-1 via Orkun Kökcü die de bal kreeg van Wouter Burger en schoot raak. Dat was verdiend vond ik. Hierna werden we helaas wat slordiger, we verloren duels en de tweede bal. Daardoor krijgen we dan ook de gelijkmaker tegen. Een voorzet van rechts die simpel werd binnen getikt. Daar stonden we gewoon niet goed.'' Hij vervolgt: ''We kwamen ook nog achter. Weer een voorzet, we verliezen een kopduel en onze doelman zag er daarna niet goed uit. We gaven het weg en je zag de koppies ook even gaan hangen. Dat hebben we in de rust er uit gekregen en pakten na rust gelijk het initiatief. We kwamen gelijk na een goede goal van Orkun en toen ook nog Wouter Burger in de laatste minuut met de 2-3. Dat is natuurlijk ontzettend mooi voor die jongens.'' ''De ontlading was dan ook groot. In de kleedkamer gaf iedereen me een 'box', of hoe dat ook heet. De Feyenoordliedjes werden opgezet en het was een groot feest. We laten zien dat we mentaal weerbaar zijn na de tegengoals. Dit soort wedstrijden zijn enorm belangrijk voor de jongens. Dit is toch anders voetbal dan wat je gewend bent in Nederland. Je krijgt het niet voor niks en dit is alleen maar goed voor hun ontwikkeling.'' ''We zijn nu een ronde verder, waarin we weer betere tegenstanders gaan treffen. Vrijdag is de loting en je speelt één wedstrijd, of het nu uit of thuis is. Je moet er gelijk staan. Ik hoop wel op een thuiswedstrijd, omdat we hebben gezien dat Woudestein de ideale plek is om te spelen.''