Renato Tapia vol vertrouwen tegen de Kiwi's

Renato Tapia vol vertrouwen tegen de Kiwi's

Renato Tapia is lang niet altijd onomstreden als basisspeler bij Feyenoord, maar in het nationale elftal van Peru is hij een grote meneer. Zeker nadat hij Lionel Messi uit de wedstrijd speelde in het WK-kwalificatie uitduel met Argentinië.


Die wedstrijd heeft voor Peru echter nog een staartje gekregen, na afloop leverde aanvoerder Paolo Guerrero namelijk een positief plasje in. De topscorer kreeg een voorlopige dopingschorsing van dertig dagen aan de broek en mist daardoor de play-offs met Nieuw-Zeeland.

De schorsing houdt de gemoederen in Peru bezig, zelfs de president heeft zich ermee bemoeid. Die zei dat hij gewoon een middeltje tegen astma heeft gebruikt, niet ongewoon in het klimaat van Peru. Ook Tapia, die mogelijk Guerrero zal vervangen als aanvoerder in Wellington, staat vierkant achter zijn captain. "Hij is onze aanvoerder en dat blijft hij."

De speler van Feyenoord is vol vertrouwen over de uitkomst van het tweeluik met Nieuw-Zeeland, zo valt te lezen op de website van de NOS: "Hoe zwaar het hier ook wordt, in Peru wordt het zwaarder."

Discussieer mee! 12 reacties

Gast8482158412

Je plaatst een bericht als Gast8482158412