Van Bronckhorst: 'Daar ben ik vrij pissig over'

Giovanni van Bronckhorst zag vandaag zijn Feyenoord de topper tegen PSV met 1-0 verliezen. Ondanks een overwicht met 10 man in de tweede helft, wist Feyenoord de achterstand niet om te buigen. De oefenmeester van de Rotterdammers was wel trots op de manier waarop Feyenoord de tweede helft voor de dag kwam. ‘Ik denk dat we de tweede helft echt goed spelen, PSV heeft geen kansen meer gehad en wij genoeg om de gelijkmaker te maken. Ik vond ons goed spelen de tweede helft.’ Aldus van Bronckhorst. Volgens van Bronckhorst ging het in de beginfase fout bij Feyenoord, met name in het druk zetten. ‘Het druk zetten was niet goed, dan heeft PSV daar de kwaliteiten voor om daarvan te profiteren. We waren uiteindelijk groeiende in de eerste helft en toen kwam je met 10 man te staan. Dat hebben wij omgezet en dat pakte goed uit.’ Steven Berghuis moest nog voor de rust inrukken met rood. Van Bronckhorst was daar na afloop niet te spreken over. ‘Volgens mij wil hij zich nog wel inhouden, maar raakt hij Luuk vrij hard. De tweede gele kaart is gewoon een domme gele kaart. Daar ben ik wel pissig over, je weet dat je in topwedstrijden met 11 man moet blijven staan. Je stapt hier nu van het veld af met het gevoel dat er meer in had gezeten.’ Het aanknopingspunt dat van Bronckhorst vandaag zag was met name de tweede helft van Feyenoord. ‘Je ziet dat wij durven te voetballen, zeker met 10 tegen 11. Het begint hoe je aan de bal bent, dat was in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste helft.’