El Ahmadi: 'Zo'n groot verschil tussen eerste en tweede helft mag niet'

Karim El Ahmadi moest vandaag met zijn Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen slikken. Een vroege goal van Pereiro besliste de topper in Eindhoven met een vroege goal. Ondanks dat Feyenoord de tweede helft met een man minder speelt, rood voor Berghuis, had Feyenoord genoeg kansen, maar het bleef bij die ene goal. El Ahmadi was na afloop teleurgesteld over het begin van Feyenoord. ‘Ik denk dat we de eerste twintig minuten niet goed beginnen, daarna groei je in de wedstrijd. Na de rode kaart lijkt het alsof er niks te halen valt. De tweede helft domineer je volledig en krijg je kansen, maar zo’n groot verschil tussen de eerste en tweede helft mag niet.’ Aldus El Ahmadi tegenover Foxsports. Feyenoord hoopte het lang op de nul te houden in Eindhoven, maar dat duurde slechts twee minuten. ‘Als je lang 0-0 houdt beginnen ze hier misschien te morren, maar dat lukte niet. In de tweede helft moet je gewoon scoren. Het was maar 1-0, dat gaf ons kracht. We hadden nog de kracht om 45 minuten te domineren en het is jammer dat je jezelf niet beloond.’ Feyenoord begon het duel slap en verloor het duel uiteindelijk daardoor. El Ahmadi vond de nederlaag daarom onnodig. ‘Het eerste kwartier wisten we dat PSV er op zou klappen, dan geef je zo’n goal weg. Dan herstel je het qua spel wel, maar dit is onnodig.’ De topper in Eindhoven stond bol van de gele kaarten. El Ahmadi vond het een wedstrijd met veel duels, maar baalde van de gele kaarten. ‘Het was een wedstrijd met veel duels, dat heb je de eerste helft gezien, maar soms waren de kaarten onnodig.’