'Al met al verdiende overwinning, maar je houdt het wel te lang spannend'

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord vandaag moeizaam winnen bij Excelsior. De oefenmeester was na afloop tevreden met het spel en de drie punten. ‘Ik denk dat drie punten altijd het belangrijkste is. Het eerste halfuur spelen wij hier heel goed en moeten we het beslissen. Komen goed op 1-0, daarna de grote kans van Nicolai. Daar moeten we toeslaan en dat hebben we niet gedaan. De tweede helft vond ik ons minder dan de tweede helft. In de eindfase moeten we meer gebruik maken van de ruimte bij Excelsior. We maakten in die fase ook teveel onnodige overtredingen waardoor zij gevaarlijk kunnen worden.’ Aldus van Bronckhorst tegenover Foxsports. Van Bronckhorst vond dat Feyenoord met name in de eerste fase van de wedstrijd erg goed speelde en dat Feyenoord het toen had moeten beslissen. ‘Als je het eerste halfuur zo speelt, waarom kan dat in de tweede helft niet. Je moet je uiteindelijk aanpassen aan de omstandigheden en de tegenstander. In de slotfase moet je gewoon je kansen benutten. Al met al wel een verdiende overwinning, maar je houdt het wel te lang spannend.’ Komende donderdag weet Feyenoord wie het zal treffen in de groepsfase van de Champions League. Van Bronckhorst kijkt erg uit naar die loting. ‘Het is fantastisch dat we erbij zitten en we wachten af in wat voor poule we zitten.’