Nieuweling scoort punten: 'De Kuip is het meest sfeervolle stadion van Nederland'

Nieuweling scoort punten: 'De Kuip is het meest sfeervolle stadion van Nederland'

Feyenoord is op trainingskamp met de nieuwste aanwinsten Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps. Beide spelers zullen moeten vechten voor hun plek in de basis bij Feyenoord. Feyenoord speelt volgend jaar Champions League en dat zien de beide mannen wel zitten. “Spelen tegen Barcelona? Wow!''


Na de lunch staat de selectie de pers te woord. St. Juste kijkt om zich heen. “Dit is het goede leven", zegt de verdediger tegen het Algemeen Dagblad. Ook Haps, die net als St. Juste op de dag van vertrek werd gepresenteerd geniet zichtbaar. “Het is", fluistert hij, “alsof je niet weet wat je meemaakt." Het lijkt erop dat de beide mannen zich klein voelen, maar hun ambities zijn groot. “Wij gaan belangrijk worden voor Feyenoord."

Haps is met zijn 24 jaar geen groentje meer in het voetbal. Toch ziet hij nog veel mogelijkheden om te groeien. “Ik heb al wat jaartjes ervaring als voetballer, maar nu ruik ik eindelijk aan het grote werk. Prachtig. Ook vanwege de trainer, Giovanni van Bronckhorst, vroeger ook linksback. Hij geeft net die aanwijzingen waardoor ik weer stapjes beter word."

Beide mannen moesten zich vocaal laten horen bij wijze van ontgroening. St. Juste schijnt het minst zuiver van de twee, toch roemt hij Feyenoord nu al. “Het tekent wel de sfeer bij Feyenoord, zo'n binnenkomer. Alles is super professioneel. Toch is er onderling veel plezier. We zijn geweldig opgevangen."

Alles leuk en aardig, maar de spelers die hun ‘ontgroenden’ zijn straks wel ineens hun concurrenten. Ze hebben allebei vertrouwen. “Maar zoals Feyenoord vertrouwen heeft in mij, heb ik vertrouwen in mezelf", aldus St. Jsute. “Ik ben een speler die van mooi voetbal houdt en die er strijd in durft te gooien. Met die eigenschappen ga ik ervan uit basisspeler te worden. Het is aan mij." Haps: “Concurrentie had ik ook bij AZ. Het maakt je alleen maar beter. De besten spelen. En ik ben ervan overtuigd dat ik bij de besten hoor."

Opvllend is wel dat beide spelers laten weten dat ze ontzettend toe waren aan een nieuwe stap. Bij Feyenoord is alles professioneler, zijn er meer fans en zijn de verwachtingen hoger. “Mede door al die mensen voel je nu echt hoe groot Feyenoord is", ervaart St. Juste. “Als tegenstander was het altijd al indrukwekkend om in De Kuip te staan. Dat belooft wat als die 50.000 jou straks naar voren schreeuwen. Ik kan niet wachten." Haps: “De Kuip is met afstand het meest sfeervolle stadion van Nederland. Dat zal extra krachten in me los maken."

Foto: Feyenoord.nl

Discussieer mee! 7 reacties

Gast6349844316

Je plaatst een bericht als Gast6349844316