Kuyt hoopvol: 'We willen heel graag iets'

Met Dirk Kuyt in de basis won Feyenoord vandaag het lastige uitduel op bezoek bij SC Heerenveen (1-2). De 36-jarige voetballer is content met de zege, maar blijft nuchter. ‘We hebben nog niks. We willen heel graag iets. Daarvoor moeten we nog zeven wedstrijden strijden.’ ‘Dit was gewoon een lastige wedstrijd vandaag, maar ik denk dat wij karakter hebben getoond’, begint de aanvoerder tegenover [i]Radio Rijnmond[/i]. ‘We kwamen lastig in de wedstrijd, het was een moeizaam veld. Maar we gingen de strijd aan.’ Na een lastige eerste helft, konden de Rotterdammers het tij in het tweede bedrijf keren. ‘Ik dacht dat we de laatste fase van de eerste helft iets beter in ons spel kwamen. In de tweede helft zien we het team dat we willen zien. De tegenstander puur op karakter opeten, en dat hebben we gedaan.’ ‘Ik denk dat wij zoveel kwaliteit in het elftal hebben, dat spelers het vermogen hebben om op andere posities te staan’, begint Kuyt over zijn plek aan de rechterkant in de aanvalslinie bij het ontbreken van Eljero Elia. ‘Of ik dat nou ben, of iemand anders. In eerste instantie speelde Berghuis op links en ik op rechts.’ In de rust werd dat omgezet. ‘Zo zijn we gestart en van daar kregen we grip op de wedstrijd.’ ‘Het hele team heeft zoveel karakter getoond en iedereen was scherp in het duel, dat we hun bijna hun goal induwden. Ik denk dat dat het vermogen van Feyenoord: de tegenstander stuk spelen. We hebben vandaag laten zien dat we mentaal en fysiek heel sterk zijn.’ Over twee weken wacht het volgende duel. Dan gaat Feyenoord op bezoek bij aartsrivaal en titelconcurrent Ajax. ‘Nee, ik denk niet op basis van één duel dat dat de beslissing vormt. Dat gaat over een heel seizoen. Aan het eind van de rit worden de prijzen verdeelt, maar dit wordt wel een hele leuke en interessante wedstrijd.’