El Ahmadi: 'In uitwedstrijden willen we te voorzichtig zijn en zakken we te veel terug'

Feyenoord speelde vandaag een belabberde eerste helft, maar wist toch het traditioneel lastige duel in Heerenveen te winnen (2-1 winst). Karim El Ehmadi zag een slecht Feyenoord eerste helft, maar is erg blij met de veerkracht in de tweede helft, zegt hij tegen [i]Fox Sports[/i]. ‘De eerste helft waren we niet goed in de duels. Naar mate die helft vorderde gingen we beter voetballen en dan zie je dat we kansen creëren. Heerenveen zette vroeg druk en daardoor speelde wij te snel te lange bal, we hadden rustiger moeten voetballen. De laatste tien minuten ging ik daarom meer tussen de centrale verdedigers lopen, daar konden we aan de bal komen. Daarom konden we weer kansen creëren en de tweede helft hebben we Heerenveen uiteindelijk bij vlagen overlopen'. ‘De eerste helft zag je wel dat Jens (red. Toornstra) en Jørgensen drukzetten, maar ik en Tonny liepen met de verdediging te veel naar achteren’, analyseert de middenvelder het verschil tussen de twee helften. ‘Ik denk dat ons plan daarna was dat je meer bij elkaar moest blijven. We hadden veel sneller druk moeten zetten’. Concluderend: ‘Nog zeven finales en hopelijk kunnen we de lijn doortrekken, maar dan moeten we niet zoals vandaag spelen. Je zag toen we de 1-1 maakten dat de spirit in het team kwam. Maar we moeten het onszelf makkelijker maken, zoals we dat in eigen stadion doen. In uitwedstrijden willen we te voorzichtig zijn en zakken we te veel terug. Maar zoals vandaag, als we gewoon drukzetten dan denk ik dat we de tegenstanders kunnen overlopen. Je moet naar de wedstrijd kijken. Je kunt voorzichtig beginnen, maar daarna wel doordrukken en misschien dat we dat onze laatste zeven wedstrijden gaan doen. We hebben een lekker gevoel door de vier punten op Ajax en acht op PSV’.