'Tussenrapport Feyenoord jaloersmakend'

Feyenoord rolde gisteravond het kleine broertje Excelsior na rust op met 4-0. Ook voor rust leek een overwinning voor Feyenoord nooit in gevaar te komen. Volgens De Telegraaf staat Feyenoord dan voorlopig ook geen ‘herfstdipje’ toe. ‘Maar het zelfvertrouwen in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst is op dit moment veel te groot om zo diep te vallen. De coach van Feyenoord zorgde er voor dat hij het fundament van zijn huidige succesploeg ook in tact liet tegen Excelsior. Hij heeft, het overvolle programma ten spijt, geen tijd voor experimenten of goedmakertjes richting wisselspelers. Alleen Terence Kongolo, Tonny Vilhena, Dirk Kuyt en Nicolai Jørgensen keken toe’, zo laat De Telegraaf er geen misverstand over bestaan. Feyenoord bleek ook tegen Excelsior geen moment te verslappen. Eljero Elia die zijn eerste basisplaats had na zijn blessure zorgde vlak na rust, na een goede aanval, voor de 1-0. De 1-0 was een fraaie aanval die opgezet werd door Rick Karsdorp, diezelfde Karsdorp gaf ook de voorzet richting Elia. Snel daarna werd de klus geklaard, twee minuten later scoorde Eric Botteghin de 2-0. Feyenoord heeft door de overwinning op Excelsior een tussenrapport om jaloers op te zijn. Na vijftien wedstrijden oprij staan er achter Feyenoord negen competitiezeges, twee Europa League zeges, twee zeges in de beker. De enige twee wedstrijden die niet gewonnen werden zijn de uitwedstrijd in de Europa League tegen Fenerbahçe (1-0 verlies) en de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). Het valt op dat hoe meer Feyenoord wint, de spelers makkelijker gaan voetballen. Rick Karsdorp, die zijn debuut maakte in het Nederlands Elftal, zorgde gisteren voor twee assists. Eén was een vlotte aanval en bij de ander zette hij, na een rush van 40 meter, met een prachtige steekbal Toornstra voor de keeper die de bal ‘slechts’ binnen hoefde te tikken. Met als slotakkoord Marko Vejinovic, die niet heel gelukkig is begonnen bij Feyenoord, die met een schuiver van buiten de 16 meter zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord maakte.