'Een wereldweek, super. De overwinning op United gaf ons nu de nodige kracht'

'Een wereldweek, super. De overwinning op United gaf ons nu de nodige kracht'

Giovanni van Bronckhorst was uiteraard tevreden met de 1-0 overwinning van Feyenoord op PSV in Eindhoven. Zijn ploeg begon niet scherp, zo concludeert de trainer achteraf bij Radio Rijnmond, maar herstelde zich prima. Van Bronckhorst: ‘Een wereldweek, super. Het was een zware week vooraf, maar we hebben het goed doorstaan'.


'Het was vandaag belangrijk om zelf, tegen titelkandidaat PSV, goed te spelen. Het scheelde vandaag niet veel. We kregen allebei kansen en wij scoorden als eerst. Het ging gelijk op, maar in het eerste half uur waren we niet scherp. Het was een beetje half allemaal, in de duels. Ook de rust in het elftal kwam er steeds daarna meer. Ik heb een ploeg gezien die ging voor een overwinning’.

'In het laatste kwartier slaan we toen, dat is een compliment waardig', vervolgt hij zijn verhaal. 'De overwinning op Manchester United gaf energie en die hadden we vandaag nodig. We hebben het PSV moeilijk gemaakt en hebben het laten zien.'

Veel spelers verdienen een compliment vandaag, maar Van Bronckhorst benoemt zijn keeper vandaag als dé uitblinker: 'Jones was goed, hij heeft een paar saves gehad en heerste in de zestien. We zijn blij met de start, dat geeft enorm veel vertrouwen, ook voor de toekomst. Maar we moeten ons blijven ontwikkelen. We moeten ons klaar maken voor de volgende wedstrijden, want we staan eerste. Dan gaan ploegen het proberen ons nog moeilijker maken'.

Feyenoord - FC Oss
'Tegen Oss gaan we kijken of we iemand kunnen sparen, sommige jongens hebben alles gespeeld. Het is kijken of het nodig is, maar nu is iedereen fit in de kleedkamer, iedereen was alleen maar blij'.Discussieer mee! 10 reacties

Gast5196432771

Je plaatst een bericht als Gast5196432771