Kuyt opgelucht: 'Dat was vorig jaar wel anders'

Dirk Kuyt sleepte zijn Feyenoord hoogstpersoonlijk over het dode punt heen tegen Excelsior. De Katwijker zorgde met twee goals voor de voorsprong van Feyenoord, de overwinning werd uiteindelijk bezegeld met een 4-1 uitslag. Kuyt vond na afloop dat Feyenoord in de tweede helft niet meer te houden was. ‘Ik vond dat we wel aardig aan de wedstrijd begonnen. Excelsior is de competitie ook goed begonnen en uiteindelijk gingen we op onze bek halvewege de eerste helft. In de tweede helft was er geen houden meer aan met dit Feyenoord.’ Aldus Kuyt tegenover Foxsports. Volgens Kuyt was dit Feyenoord anders dan vorig seizoen, zeker gezien het feit dat de ploeg achter kwam. ‘Vorig jaar was het wel anders in deze wedstrijden, dan waren we snel in paniek.' In de tweede helft denderde Feyenoord eroverheen en dat was heerlijk volgens Kuyt. ‘We hadden heerlijke goals en op heerlijke momenten.’ Kuyt scoorde de 1-1 en vierde dat doelpunt met een uitbundig gebaar. Het had echter geen betekenis volgens Kuyt. ‘Ik was gewoon blij met het doelpunt, het was op een cruciaal moment. En dat vierde ik uitbunding. Bij de tweede goal moest ik denken aan die pass ooit van Frank de Boer, Jan-Arie gaf hem geweldig.’ Kuyt ging nog kort in op de loting van Feyenoord in Europa. ‘Manchester United en Fenerbahce is geweldig. We wilden Europa in en dan zijn deze tegenstanders geweldig. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Istanbul.’