Gio: 'Overwinning op mentaliteit'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst toonde zich na afloop van de uitwedstrijd met Heracles tevreden. ‘Overwinning op mentaliteit’. Dit zegt hij in gesprek met de NOS. ‘in de eerste helft hebben we veel kansen gehad, maar ook weggegeven’, begint de coach zijn analyse, ‘het staat dan 1-0 met de rust. In de tweede helft weinig kansen meer gehad of weggegeven. Er was wel erg opportunistisch spel van Heracles. Daarom is dit een overwinning geweest op mentaliteit. Vandaag was dat nodig, omdat we voetballend minder waren dan vorige wedstrijden.’ ‘Als je 1-0 wint, denk ik dat het goed staat. Het kan altijd beter en daar moeten we ook naar streven. Het is pas de derde wedstrijd van het seizoen en we zullen onze stappen moet blijven maken. Dat is de basis, we hebben nu drie keer op nul gespeeld. Hierdoor win je wedstrijden makkelijker, dat zag je vandaag ook weer.’