Oranje 019 niet door naar WK na spectaculaire wedstrijd

Het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2017 in Zuid-Korea. In de beslissende play-off confrontatie met Duitsland ging Oranje na een spectaculaire wedstrijd (3-3) onderuit in de strafschoppenserie. Met de verhuurde Feyenoord-spelers Jari Schuurman en Calvin Verdonk in de basis speelde het team van bondscoach Aron Winter niet al te best. Vlak voor rust kwamen de Duitsers op een verdiende 1-0 voorsprong door een treffer van Philipp Ochs. Na de thee was het niet veel beter, maar door een gebrek aan scherpte bij Duitsland sloeg Nederland in de slotfase alsnog toe. Uit een vrije trap maakte Abdelhak Nouri tien minuten voor tijd gelijk en de ingevallen Schiedamse aanvaller Dennis van der Heijden kopte Oranje in de 88e minuut op fraaie wijze zelfs aan de leiding. In de extra tijd kwamen de Duitse leeftijdsgenoten echter weer op gelijke hoogte en sleepte Suat Serdar een verlenging uit het vuur. Daarin zorgde Marvin Mehlem voor de 3-2 van Duitsland, maar invaller Sam Lammers hield Oranje met zijn treffer nog in leven. Met een benutte strafschop zette Verdonk zijn land op het goede spoor in de strafschoppenreeks. Uiteindelijk had Nouri de beslissende penalty namens de Nederlanders op zijn schoen, maar hij raakte evenals Michel Vlap de lat. Benjamin Henrichs bracht vervolgens wel de beslissing voor Duitsland, dat door de overwinning van de partij is op het WK van volgend jaar in Zuid-Korea. Scoreverloop: 1-0 (44') Philipp Ochs 1-1 (81') Abdelhak Nouri 1-2 (88') Dennis Van Der Heijden 2-2 (90') Suat Serder 3-2 (96') Marvin Mehlem 3-3 (111') Sam Lammers