Dramatisch Feyenoord verliest ook van ADO Den Haag

Feyenoord heeft voor de vijfde keer op rij een nederlaag geleden in de eredivisie. In de eigen Kuip verloor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ditmaal met 2-0 van ADO Den Haag. Na vier nederlagen op rij zat er voor Feyenoord niets anders op dan voor eigen publiek direct de aanval te zoeken. Toch was ADO Den Haag in de openingsfase dicht bij een treffer. Aron Meijers kon met zijn goede linkerbeen uithalen, maar zijn bal ging voor het doel van Kenneth Vermeer langs. De Rotterdammers speelden erg slordig en hadden veel moeite om de Haagse verdediging uit elkaar te spelen. De eerste kans ontstond dan ook uit een fout van ADO Den Haag. Na iets meer dan twintig minuten onderschepte Dirk Kuijt een slechte inspeelbal van ADO-keeper Hansen. Kuijt vond Bilal, maar hij kon de eerste kans voor Feyenoord niet omzetten in een goal. Afgekeurde goal Via de counter werd Feyenoord via Simon Gustafson gevaarlijk. Op aangeven van Kuijt, schoof de Zweed de bal binnen, maar hij werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Vijf minuten voor rust kwamen de Hagenezen op voorsprong in De Kuip. Gianni Zuiverloon gaf voor op Mike Havenaar. De Japanner legde de bal met zijn hoofd terug en Kevin Jansen kon van dichtbij raak koppen: 0-1. Feyenoord werd kort daarna nog gevaarlijk, maar Dirk Kuijt kopte de bal rakelings langs het Haagse goal. Onder luid gemor van het publiek gingen Feyenoord en ADO daarna rusten met een 0-1 tussenstand. In de tweede helft gingen de Rotterdammers op jacht naar de gelijkmaker, maar had moeite met het defensieve spel van ADO. Ook via verschillende hoekschoppen kon de ploeg van Giovanni van Bronckhorst geen gevaar stichten. Na een uur spelen in De Kuip was het niet Feyenoord, maar ADO dat opnieuw toesloeg. Via de kluts en een uitglijder van Eljero Elia nam oud-Feyenoorder Gianni Zuiverloon de bal mee en kon rustig afronden: 0-2. Slotfase In de laatste twintig minuten probeerde Feyenoord de aansluitingstreffer te forceren door wat druk te zetten en moest dus oppassen voor een Haagse counter. Simon Gustafson schoot een kwartier voor tijd vanaf de rand van de zestien hoog over. Ook een vrije trap van Marko Veijinovic belandde vanaf zestien meter in de muur. De Rotterdammers bleven de aanval zoeken, maar de kopballen van de invallers Anass Achahbar en Sven van Beek werden in de stromende regen knap gepakt door doelman Martin Hansen. Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin (66. Van Beek), Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Vilhena, Gustafson (74. Veijinovic); Elia, Kuijt, Bilal (62. Achahbar).