Hancko: 'Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn'

Feyenoord heeft morgen de mogelijkheid om voor het tweede jaar op rij een prijs te winnen. De Rotterdammers staan in de finale van de TOTO KNVB Beker en bij winst op NEC Nijmegen zal het opnieuw een hoofdprijs in de wacht slepen.

Voor Dávid Hancko zou dat zijn tweede prijs zijn in het shirt van Feyenoord. Vorig seizoen hield hij op de Coolsingel de schaal boven zijn hoofd voor het kampioenschap. De verdediger is een van de sterkhouders in het team van trainer Arne Slot en heeft het naar zijn zin in Rotterdam. 'Ik heb wel eens gezegd: als ik hier gratis moest spelen, had ik dat ook gedaan', zegt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hancko heeft zich door het goede spel in de kijker gespeeld van verschillende clubs. Het contract met de verdediger loopt nog tot medio 2028. 'Daardoor kunnen niet veel clubs mij kopen. Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn.' Toch weet de international van Slowakije dat voor een sportman het streven is om het hoogst haalbare te bereiken. Hij vraagt zich soms wel eens af hoe het is om op het allerhoogste niveau te spelen. 'Het hoort bij sport om zo te denken', weet Hancko.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten