Uitstekend Oranje wint van Frankrijk, minuten voor Vilhena

Een uitstekend Nederlands Elftal heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd door in De Kuip te winnen van wereldkampioen Frankrijk: 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, Feyenoorder Tonny Vilhena mocht in de slotfase invallen. Oranje begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een grote kans via Wijnaldum. Frankrijk nam het initiatief over, maar kwam tot weinig grote kansen. Uiteindelijk waren het de mannen van Ronald Koeman die vlak voor rust op voorsprong kwamen. Wijnaldum scoorde uit een rebound op een inzet van Ryan Babel. Na rust gooide het Nederlands Elftal alle schroom van zich af en speelde het ijzersterk, met een middenveld dat werd gedomineerd door Frenkie de Jong en Wijnaldum. Kansen waren er voor onder andere Virigil van Dijk, Ryan Babel en Depay, maar Hugo Lloris, doelman en uitblinker van de Fransen, bracht keer op keer redding. Frankrijk bleef loeren op de counter, maar Oranje had controle over het duel. In de slotfase werd het Nederlands Elftal nog een aantal keer gevaarlijk, maar tot een tweede treffer, waar het elftal recht op had, leek het niet te komen. Niet was minder waar: in de allerlaatste minuut van de extra speeltijd bepaalde Depay uit een fraai strafschop de eindstand op 2-0. Feyenoorder Vilhena kwam in de 89e minuut binnen de lijnen. Stand Door de overwinning houdt Nederland kans op de eindzege in groep 1 van poule A in de Nations League. Frankrijk heeft zeven punten uit vier wedstrijden, Nederland zes punten uit drie duels. Duitsland volgt op aanzienlijke afstand met één punt uit drie duels.