Toornstra: 'We zijn nog koploper en dat is het enige pluspuntje'

De wedstrijd tegen FC Utrecht was voor Jens Toornstra niet alleen speciaal vanwege het weerzien met zijn oude club. De uitslag en met name het scoreverloop deed hem verbazen. Hij sprak met [i]Voetbal International[/i]. 'Deze wedstrijd staat in mijn top drie van rare wedstrijden. Uiteindelijk kan je hem ook gewoon verliezen. Toch is het lastig om te zeggen waar het aan ligt waardoor we niet goed spelen. Ik zou niet weten waarom de wedstrijd tegen Manchester United een reden zou kunnen zijn. Om het daaraan te wijten, vind ik te slap.' Hij vervolgt: 'We begonnen heel slap en je weet dat Utrecht-uit lastig is, maar het moet echt beter. Anders wordt elke uitwedstrijd moeilijk. Het is vervelend om vlak na rust weer achter te komen. Dan ga je druk zetten, krijgt Utrecht meer ruimte en wordt het 3-1. Daarna zie je pas dat we wel fel kunnen zijn en dat is veel te laat.' Toornstra sluit af: 'Het voelt niet als een overwinning, gewoon als een gelijkspel. We zijn nog koploper en dat is het enige pluspuntje. Dat uitgerekend Michiel Kramer de 3-3 maakt is alleen maar mooi voor hem. Ik zei nog tegen hem op de bank dat hij maar één minuutje nodig had om te scoren. Uiteindelijk werden het er vijf, maar hij doet het toch weer en dat is toch een kwaliteit.'