DE TEGENSTANDER | Zwolle loopt geen blauwtje bij Eredivisierentree

In het weekend dat PSV naar alle waarschijnlijkheid Feyenoord als kampioen van Nederland gaat onttronen spelen de Rotterdammers om 20:00 in de eigen Kuip tegen PEC Zwolle. De wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal, zijn collega Stan Teuben zit in Zeist als VAR.

Feyenoord mag dan al sinds december ongeslagen zijn, het kampioenschap zit er niet langer in. Ook de topscorerstitel voor Santiago Gimenez lijkt uit beeld. Na de 0-2 overwinning op PEC in Zwolle in speelronde acht eerder dit seizoen op 8 oktober. had Feyenoord net zes opeenvolgende overwinningen geboekt en stond de Mexicaan op twaalf goals. 23 speelronden later zijn er slechts 9 goals bij gekomen. 

Terugkeer PEC Zwolle

PEC Zwolle doet het als promovendus uitstekend. Sinds vorige speelronde zijn de Blauwvingers ook officieel veilig. Ondanks dat PEC Zwolle reeds veilig is en zich in de twaalfde plaats bevindt, toont trainer Johnny Jansen zijn vastberadenheid om het seizoen actief af te sluiten. Zijn team vertoont een relaxte sfeer, maar met recente overwinningen, zoals die tegen Heracles Almelo, blijft de motivatie hoog om sterk te eindigen.

Trainer Johnny Jansen heeft na het vertrek van Feyenoord target Dick Schreuder een gemoedelijke sfeer gecreëerd binnen het team. Na de veiligstelling van PEC's plek in de Eredivisie voor het volgende seizoen, richt Jansen zich op het positief afsluiten van het seizoen. Hij plant kleine, lokale teamactiviteiten en heeft recentelijk nog een overwinning in de binnenstad van Zwolle gevierd, wat het teamgevoel versterkt

PEC Zwolle’s ervaren verdediger, Bram van Polen, speelt zijn laatste seizoen en heeft indrukwekkend genoeg meer dan 500 wedstrijden voor de club gespeeld. Lennart Thy is de huidige topscorer met 12 goals. Younes Namli, die uitblinkt met acht assists en vier doelpunten, is een creatieve kracht op het middenveld die Feyenoord alert moet houden, ware het niet dat de middenvelder geschorst is voor de komende wedstrijd. 

Vermoedelijke opstelling

Schendelaar, Van Polen, Kersten, Van der Haar, McNulty; El Azzouzi, Krastev, Velanas; Reijnders, Van der Water, Thy Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten