Feyenoord terug bij de basis: 'Een half elftal uit onze eigen opleiding '

Feyenoord terug bij de basis: 'Een half elftal uit onze eigen opleiding '

De revival van Feyenoord, wanneer iemand in november had gezegd dat Feyenoord in maart nog zicht zou hebben op twee prijzen, was hij waarschijnlijk opgenomen. Maar in de voetballerij kan alles, zo blijkt maar weer. In een kletsnatte Kuip kon Feyenoord het doelpunten laten regenen tegen NAC en zo de finale van de Beker behalen. Het doet Feyenoorder in hart en nieren Ben Wijnstekers dan goed om zijn club zo te zien stralen. In de Telegraaf is de jeugdtrainer/scout/ambassadeur van Feyenoord aan het woord.


Alles aan Feyenoord voelt anders dan enkele maanden geleden. Toen de club twaalfde stond. Het grootste verschil volgens Wijnstekers: "Ik ben ook blij dat al die eilandjes weg zijn. Iedereen was alleen met zichzelf bezig. Ik denk dat Steven Berghuis daar een goed voorbeeld van is. Die heeft zich ontwikkeld tot een man die echt met het team bezig is." De eilandjes waar nu in Amsterdam zichtbaar mee geworsteld wordt. Ook wijst Wijnstekers op het feit dat Feyenoord weer terug bij de basis is: "De doorbraak van bijna een half elftal uit onze eigen opleiding mag ook worden genoemd. Er zijn heel tegenstrijdige verhalen naar buiten gekomen over de Feyenoord Academy. Er was dit, er was dat, er zou geen talent meer doorkomen. Ik kijk met trots en plezier naar Orkun Kökcü, Tyrell Malacia, Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida."

De bestuurlijke onrust gaat Wijnstekers behoorlijk aan het hart. Hij noemt de terugkeer van Troost in de RvC dan ook: "Een heel goede zaak." Wijnstekers is van mening dat bij een betaald voetbalclub minstens één iemand met een voetbalachtergrond moet zetelen. In de media werden Pim Blokland en Toon van Bodegom lijnrecht tegenover elkaar gezet. Beschadigende stukken lekten naar de pers en clubicoon Wijnstekers was daar allerminst blij mee: "Als er grote investeerders komen en je kunt ook baas in eigen huis blijven, moet je zorgen dat we met z’n allen die volgende stap kunnen maken. Het gaat om Feyenoord, niet om wie er op welke stoel zit in de top.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast8728627316

Je plaatst een bericht als Gast8728627316