Jong Feyenoord met veel jeugdige talenten verliest van Jong Roda JC

De eerste wedstrijd van Jong Feyenoord in de kampioenspoule is niet verlopen zoals gehoopt. Op Varkenoord was Jong Roda JC Kerkrade dinsdagmiddag met ruime cijfers te sterk: 1-4. Het team van Jong Feyenoord bestond vrijwel volledig uit spelers van Onder 19. Dat had uiteraard alles te maken met het feit dat Feyenoord 1 dezelfde dag nog in actie komt in Sittard, waar vanaf 20:00 uur het restant van het bekerduel met Fortuna op het programma staat. Een prima test dus voor de jonge talenten, die een groot deel van de eerste helft zeker niet onderdeden voor de Limburgers. Het begin was echter matig en dat leverde direct een tegengoal op. Noah Lewis werkte de bal uit een hoekschop ongelukkig in eigen doel, waardoor het al na vijf minuten 0-1 stond. Grote domper was de 0-2 op slag van rust. Safouana Ahidar scoorde op prachtige wijze, waardoor Jong Feyenoord teleurgesteld aan de thee ging. Na een doelpunt van Jimmy Vijgen na krap een uur spelen was duidelijk dat de punten naar Kerkrade zouden gaan. Daar kon ook een treffer van Denzel Hall niets aan veranderen. De vleugelverdediger knalde de bal schitterend in de winkelhaak, maar dichterbij kwam Jong Feyenoord niet meer. Het slotakkoord was voor Roda JC, dat dankzij een goal Ahidar – zijn tweede van de middag – met een 1-4 overwinning van het veld stapte. Jong Feyenoord – Jong Roda JC Kerkrade 1-4 (0-2) Scoreverloop: 5’ 0-1 Lewis (e.d.) 45’ 0-2 Ahidar 58’ 0-3 Vijgen 73’ 1-3 Hall 90+1’ 1-4 Ahidar Opstelling Jong Feyenoord: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Van der Zeeuw; Owusu, Huijgen, M’hand, Bannis, De Mooij en Belarbi.